SLAVJE

Zmagovalci zmagovalcev so ponosni na svoj uspeh

C.R.
29. 3. 2019, 21.25
Deli članek:

V Vinski Gori so se pred dnevi spet srečali zmagovalci narodnozabavnih festivalov. Izmed vseh so obiskovalci zdaj izbrali svojega favorita.

Vinska Gora
Ansambel Dar se je iskreno razveselil novega naziva.

Letos so se v Vinski Gori na tradicionalnem koncertu srečali Ansambel Boršt, Pvaninski abuhi, SOS kvintet, Ansambel Zadetek, Ansambel Blaža Hutevca, Špadni fantje, Ansambel Norost, Ansambel dveh dolin, Ansambel Hopla in Ansambel Dar.

M24
Voditeljica Janja Ulaga in Vera Šolinc sta poklepetali na odru in še več v zaodrju.

Ob tej priložnosti so se spomnili tudi domačina, glasbenika Franca Žerdonerja, in ga prijetno presenetili ob njegovi 70- letnici, s čimer se je večer končal prešerno, kot je le mogoče. 

Letos so obiskovalci v dvorani prvič dobili v roke tudi glasovalne kupone, na katere so zapisali svoje favorite. Prešteti glasovi so zmago dodelili Ansamblu Dar, ki je sicer zmago slavil na festivalu Guštanj 2018 z avtorsko polko Kako lepo je. Za zmago so v dar dobili bon, ki ga bodo lahko za sprostitev ali intenzivne vaje izkoristili v Termah Dobrna. Častna gostja letošnje revije je bila Vera Šolinc, vsestranska glasbenica in avtorica več kot 2000 besedil, ki je navdušila tudi s pevskim nastopom. S SOS kvintetom je zapela skladbo Spogledljivka, za katero je napisala besedilo, izvedel pa jo je Ansambel Vesna na ptujskem festivalu leta 1993. »Bilo je nepozabno in obljubimo, da zmagamo na kakšnem festivalu tudi v letu 2019, samo da se bomo lahko vrnili v Vinsko Goro,« so med drugim povedali Špadni fantje.