MEGHAN MARKLE

Vojvodinja Susseška je razkrila, kako bo vzgajala otroka

N.S.
27. 3. 2019, 06.55
Posodobljeno: 27. 3. 2019, 12.26
Deli članek:

Visoko noseča vojvodinja Susseška Meghan Markle je povedala, da želi svojega otroka vzgojiti v duhu feminizma, neodvisno od spola.

Profimedia
Meghan in Harry odštevata dneve do rojstva prvea otroka.

Priljubljena britanska vojvodinja Meghan Markle velja za članico kraljeve družine, ki se ne boji sprejeti feminizma v celoti. »Čutim embrionalno brcanje feminizma v trebuhu,« se je pred kratkim na enem izmed uradnih dogodkov pošalila Marklova in dodala: »Želela bi si, da on ali ona nadaljuje to tudi v prihodnje.« Vzgoje kraljevega dojenčka v smislu spoštovanja različnih spolnih vlog pa ni komentirala prvič. Mnogi moderni starši se pri vzgoji ne obremenjujejo s spolom otroka in mu dovolijo, da si sam izbira barve oblačil in igrače. Otroku dajo na voljo igrače za oba spola, on pa si sam izbere, s čim se bo igral. Feminizem v svojem bistvu stremi k enakosti vseh in pravici do izbire. Kot kaže, želi Meghan vzgojiti otroka tako, da bo spoštljiv do vseh enako, ne glede na spol in spolno usmeritev, hkrati pa verjame, da si ženske in moški zaslužimo enakovredno mesto v družbi. 

Profimedia
V šali je priznala, da v trebuhu čuti embrionalno brcanje feminizma, za Harryja pa pravi, da je tudi feminist.

Harry jo podpira

Seveda je tukaj tudi princ Harry, ki Meghan ponosno podpira v vseh njenih odločitvah. Meghan je na eni izmed zadnjih debat v javnosti celo razkrila, da je tudi on feminist. Zdi se ji namreč izredno pomembno, da moški prenehajo potiskati ženske v ozadje iz strahu, da bodo presegle njihov uspeh, ampak z njimi enakovredno ob sebi ustvarjajo boljši svet. »Upam, da bodo tudi moški del feminističnega diskurza. Moj mož vsekakor je!« je z nasmeškom povedala Meghan.

Profimedia
Meghan bo imela čisto drugačno vzgojo otrok kot Kate Middleton.