PRENOVA

Ana Praznik: Če imaš voljo in moč, poprimi za delo sam

E.J.
25. 3. 2019, 20.41
Deli članek:

Voditeljica Ana Praznik te dni vihti kramp in metlo v novi sezoni oddaje, kjer pomagajo ljudem pri prenovi doma. Nedolgo nazaj pa je prenovila tudi svoj dom.

POP TV
Ana rada poprime za vsako delo pri prenovah.

Nekdanja pevka, danes pa televizijska voditeljica Ana Praznik je te dni zelo zaposlena. Snema se namreč nova sezona oddaje Delovna akcija, v kateri Ana pomaga s prenovo doma tistim, ki pomoč in nov začetek resnično potrebujejo. Ana pravi, da so njihove zgodbe različne, a imajo vse skupni imenovalec.

POP TV
Ekipa, ki z Ano na čelu obnavlja domove in ljudem daje novo priložnost v življenju.

»Zgodbe so zelo različne. Nekateri so se v nezavidljivi situaciji znašli zaradi napačnih odločitev v življenju, drugi zaradi izgube službe, spet tretji so ostali sami zaradi izdaje partnerja in zdaj sami skrbijo za družino. Skratka, zelo različne zgodbe so, vendar je ljudem skupno to, da nihče ni vrgel puške v koruzo. Vsi se borijo. Zase, za svoje otroke in v nekaterih zgodbah tudi otroci za svoje starše.« Ana je sicer te dni res zelo zaposlena, saj smo jo komaj ujeli za ta pogovor; voditeljica namreč aktivno pomaga pri prenovi. »Vsak teden znova komaj čakam, da lahko pomagam mojim mojstrom pri prenovi. Lotim se vsega, česar me prosijo. Nič mi ni odveč, saj vem, da to počnemo za tiste, ki si verjetno v vsem svojem življenju tega ne bi mogli privoščiti.«

Marko Delbello Ocepek
Ana Praznik je bila članica skupine Bepop, ki je nastala leta 2002 s pomočjo šova Popstars, peli so do leta 2005.

Ana pravi, da se pri prenovah v oddaji loti vsega, česar jo mojstri prosijo, saj to počne za ljudi, ki si sami obnove nikoli ne bi mogli privoščiti.

PRENOVILA TUDI SVOJ DOM

Ana, ki je mamica radovedne triletnice Otje, pa je pred kratkim prenovila tudi lasten dom. Je tudi doma poprijela za delo ali je delo zaupala mojstrom? »Mi smo naš dom prenovili kakšni dve leti nazaj, večino stvari smo delali sami – seveda to, kar smo znali. Elektriko in vodo smo seveda prepustili tistim, ki to obvladajo,« pravi nasmejana Ana. »Sicer pa smo brusili, barvali, kitali in podobno sami. Se mi zdi, da če imaš voljo in če te ni strah, je super, da sam poprimeš za delo. Na srečo je moj oče zelo iznajdljiv in je v življenju že marsikaj sestavil, popravil in podobno, tako da sem po nasvet šla kar k njemu.« Ana pa je našla še en razlog, zakaj je dobro, da sam sodeluješ pri prenovi lastnega doma. »Zdi se mi, da potem čisto drugače uživaš v domu, ker veš, da si kar nekaj svojega časa in energije vložil v prenovo. No, ne vem, vsaj pri meni je tako. Sicer pa pri nas največ časa preživimo v dnevni sobi ali v igralnici.«