Glasba združuje

Spoznala sta se v cerkvi in posnela duet

Eva Jandl
23. 3. 2019, 18.30
Deli članek:

Odlična vokalista Luka Basi in Marko Škugor sta se spoznala na cerkveni poroki, postala prijatelja in skupaj posnela pesem.

Neo visuals
Oba pevca, tako Luka kot Marko, sta si z zanimanjem ogledala predpremiero njunega novega videospota. "Snemala sva v Medulinu in bilo je zelo vetrovno," sta povedala.

Luka Basi je svojo glasbeno kariero začel pred slabima dvema letoma in v tem času postal eden najbolj vročih mladih moških pevcev pri nas in na sosednjem Hrvaškem. Pohvali se lahko z edinstvenim dosežkom: njegova pesem Sedam noči je osvojila prvo mesto na uradni hrvaški lestvici zabavnih skladb Ritam zabavne glazbe. Posnel je štiri duete z največjimi zvezdami hrvaške glasbene estrade, ki jim je zdaj dodal še peto zveneče ime: Marko Škugor. Nekdanji član znamenitih Štirih tenorjev in eden najbolj cenjenih hrvaških vokalistov ter Luka sta posnela pesem Ružo bila, za katero sta posnela tudi videospot. Zabavna pa je zgodba, kako sta se sploh spoznala.

Neo visuals
Glasbenici Alya in Manca Špik sta čestitali izvrstnima vokalistoma Luki Basiju in Marku Škugorju za novo pesem.

PRVO SREČANJE JE BILO PRESENEČENJE

»Proti koncu prejšnjega leta sva se z Markom Škugorjem nenačrtovano spoznala. Na poroki, kjer sem nastopal, me je ženin najel, da zapojem nevesti pesem U bijelom, in nevesta tega ni vedela. Ona pa je naročila Marka Škugorja kot presenečenje za ženina in dejansko sva se prvič srečala v cerkvi. Že takrat sva se spoprijateljila, ko pa je za to zanimivo nezgodo izvedel še Raay, sva takoj morala preizkusiti, ali se najina glasova ujemata. Razvilo se je lepo prijateljstvo in nastala je lepa pesem,« pojasni Luka, Marko pa doda: »Takoj sva se ujela in se odločila za duet.» »Marko je res 'faca', zelo je zabaven, ko izgovarja slovenske besede,« pa v smehu pravi Luka. »Jaz pravim: glasba naj združuje. Zame, ki pojem v hrvaščini in nastopam povsod, meja ni. To sporočilo želim predati naprej, ne le v glasbenem smislu, ampak na vseh ravneh.«

Neo visuals
Za prijateljstvo Luke in Marka je izvedel glasbeni producent Raay, ki je takoj preveril, ali se njuna glasova ujemata, in kmalu sta posnela duet.