Zaskrbljujoče

Severina propada? Odpušča sodelavce, naganja prijatelje

R.T.
22. 3. 2019, 08.56
Posodobljeno: 22. 3. 2019, 09.14
Deli članek:

V mesecu dni je odpovedala tri koncerte in odpustila nekatere sodelavce.

M24
Hrvaška pevka je ostala brez nekaterih tesnih sodelavcev.

Je Severina Kojić ostala brez sodelavcev? Hrvaški mediji poročajo, da na dan, ko je bila objavljena njena nova pesem Popila, nihče iz njene PR ekipa o tem ni obvestil medijev. Spot pa je edina prava novica v karieri 46-letne hrvaške pevke, ki je v manj kot mesecu dni doživela tri koncertne polome.

Organizacijske težave

Zadnji v nizu je bil koncert, ki naj bi ga imela v Začretju. S tem naj bi se oddolžila za že odpovedani koncert v Donji Stubici, a se je na družabnem omrežju oboževalcem opravičila, da zaradi organizacijskih težav ne bo nastopila. Organizatorji pa pravijo, da laže, vendar pa pravih razlogov za odpoved ne poznajo. Zapisali so le, da je razlog najverjetneje v kršenih poslovnih odnosih pooblaščenega zastopnika izvajalca ter samega izvajalca, torej Severine, o čemer se je v medijih že pisalo, a šele po tistem, ko so se za nastop že dogovorili.

Na čevelj dala tesne sodelavce

Istega dne so srbski mediji objavili novico, da se je Severina razšla z enim od svojih najtesnejših sodelavcev, PR menedžerjem Davorom Grginom. Kako blizu so si bili, priča dejstvo, da je svojo v začetku lanskega septembra svojo PR ekipo na čelu z Grginom povabila na slovesnost ob vstopu njenega sedemletnega sina Aleksandra v osnovno šolo. Grgin je pogosto bil gost v njenem domu, na družinskih srečanjih in potovanjih. Naklonjenost sta si izkazovala tudi v intervjujih.

Zato ni nihče pričakoval, da bo PR strokovnjaka doletela usoda Severininega dolgoletnega menedžerja Tomice Petrovića, ki naj bi zaradi ohladitve odnosov bil na daljšem odmoru. Petrović z zakoncema Kojić ni promoviral filma Poslednji Srbin u Hrvatskoj, v katerem sta zaigrala Severina in Igor. Nedolgo po premieri je nastopila v Zlatiborju, srbski mediji pa so koncert označili za polom. Prodanih naj bi bilo le približno 300 vstopnic, čeprav je bilo v dvorani prostora za desetkrat več ljudi. 30 kilometrov stran naj bi pevka Maya Berović za svoj koncert prodala 3000 vstopnic.

Nekaj tednov pred domnevnim razhodom Petrovića in Severine, je ta končala sodelovanje z odvetniško pisarno Budimir & Meter. Razlog za to niso neplačani dolgovi, je pojasnil Dario Budimir.

Konec lanskega leta naj bi propadlo tudi njeno prijateljstvo z menedžerjem Edvinom Softićem. Ta ji je sicer priskrbel nekaj nastopov v tujini. "Ljubiti le sebe je privilegij moralno siromašnih, moj pogled je drugačen, širok, iskren in zvest, vedno in za vedno," je Softić pred kratkim napisal na facebooku. Je imel v mislih Severino?