Ponosna haložanka

Zvezdana iskreno o svojih odločitvah in pogumu

Andreja Comino
21. 3. 2019, 06.55
Deli članek:

Haložani so posebni ljudje – skromni in delavni, vajeni se soočati z najtežjimi življenjskimi preizkušnjami, hkrati pa so dobri in srčni. Prav zato je igralka in voditeljica Zvezdana Mlakar še posebej ponosna na svoje haloške korenine.

Mediaspeed
Zvezdana Mlakar je svoji bogati karieri nanizala številne vloge.

Njeno haloško poreklo je bilo tudi navdih za monokomedijo o iskanju duše, popotovanju, ki ni samo popotovanje po resničnih pokrajinah, ampak tudi popotovanje, ki te na koncu pripelje do sebe. S to se bo v Šentjakobskem gledališču mama treh otrok dan pred materinskim dnevom poklonila mamam in ženskam. »Moj prvi dom je bil v bloku v Kidričevem, v edinem slovenskem mestu, ki je zgrajeno v gozdu. Tega doma se ne spominjam, saj sem bila takrat še premajhna. Več spominov imam na dom na Ptuju, kjer je mama dobila službo v bolnišnici in stanovanje v stari večstanovanjski zgradbi. Tam sem marsikatero ušpičila in se potem podala v novo življenjsko poglavje v Ljubljani,« pravi Zvezdana.

osebni arhiv
V predstavi Menopavza jo je nadomestila Damjana Golavšek.

RAZPETA NA VSE KONCE

Te dni je Zvezdana zaposlena kot že dolgo ne. Z veliko strastjo se predaja svoji oddaji, gledališče pa je še vedno njena prva ljubezen. Igralka ljubljanske Drame se je morala zaradi prezasedenosti odpovedati igri v predstavi Menopavza, kjer jo je zamenjala Damjana Golavšek, zato pa se s toliko večjo vnemo pripravlja na svojo novo predstavo. »To je komedija za posebno igralko, ki se s humorjem in iskrenostjo poda na pot samospoznavanja. Pri tem pregledam svojo preteklost, da bi se iz nje učila, spremenim svojo sedanjost ter izberem in ustvarim svojo novo prihodnost. Saj ko nehamo biti to, kar smo, lahko postanemo to, kar bi lahko bili. Če hočeš spremeniti svet, spremeni sebe, bodi sprememba, ki jo želiš svetu,« dodaja Zvezdana, ki se je že pred leti s srčnostjo in pogumom podala na pot samospoznanja.

mediaspeed
Zvezdana je pred svojim mikrofonom gostila številne. Tudi Miho Šaleharja.