PSIHO

Je znan igralec serijski morilec?

N.S.
16. 3. 2019, 07.30
Deli članek:

Brez panike! Priljubljeni igralec Domen Valič je namreč zvezda nove predstave gledališča Glej, ki jo je med drugim navdihnil film Ameriški psiho.

Mankica Kranjec
Domen Valič se sprašuje: »Kaj potrebujete vi, da postanete Psiho?«

Nova avtorska predstava Jaše Kocelija z naslovom Psiho je pravzaprav študija patološke osebnosti in eksperiment, ki lahko uide izpod nadzora.

Priljubljeni igralec Domen Valič se te dni namreč pospešeno pripravlja na vlogo, v kateri bo raziskoval meje in ideologijo serijskega morilca. »Noben genij ne more obstajati brez svojega občinstva. Se serijski morilec lahko zgodi brez medijev? Se nočna avantura zgodi, ne da jo zaupate prijateljem? Se naša doživetja zgodijo brez objave na facebooku? Se najemo, če krožnika ne fotografiramo in objavimo na instagramu? Koliko občinstva potrebuje Psiho v vsakem izmed nas? In seveda, kako zelo vas mika, da bi bili tudi sami njegovo občinstvo? Vsaka družba proizvaja odklon, ki je neizbežen del nas vseh,« se sprašuje Domen, ki dodaja, da Psiho prekorači meje, a ne potrebuje ekscesa, da bi bil razumljen. »Brezkompromisno se bori z vsiljenimi normami in išče izhod. Preizkuša meje dovoljenega in sprejemljivega. Psiho je študija patološke osebnosti in eksperiment, ki lahko uide izpod nadzora.« Predstavo Psiho so med drugim navdihnili film in roman Ameriški psiho, liki in dela Teda Bundyja, Metoda Trobca ter nekaterih drugih serijskih morilcev.

Mankica Kranjec
Priljubljeni igralec je zvezda nove predstave Psiho v gledališču Glej.