V NARAVI

Natalija Verboten: To posebno ljubezen sem prenesla tudi na sinova

Eva Jandl
15. 3. 2019, 20.30
Deli članek:

Pevka Natalija Verboten je zgodnje otroštvo preživela pri babici in dedku na obronkih Pohorja, kar jo je zaznamovalo za vse življenje.

Osebni arhiv
Prvi pomladni dan, 21. marec, bo nekaj posebnega tudi za Natalijo Verboten, saj bo takrat izdala novo pesem.

V prostem času se Natalija Verboten najraje podi po naravi z živahnima fantoma, saj živijo na deželi. Tudi ona je namreč zgodnje otroštvo, preden se je z družino preselila v Velenje, preživela na deželi pri babici in dedku na obronkih Pohorja. »Tam sem doživela pristen stik z naravo, kar me je zaznamovalo za vse življenje, zato tudi zdaj živim na deželi. Ta posebna ljubezen se je prenesla tudi na sinova,« je dejala Natalija in pojasnila, da je zanjo odraščanje na deželi poseben občutek svobode, kar si je želela tudi za svoja sinova. »V naravi res nikoli ne zmanjka idej. Vsak letni čas ima za nas poseben čar. Obožujemo sprehode po gozdu in radi se vzpenjamo na sosednje hribe, vedno pa uživamo v Oskarjevem navdušenju, njegovih velikih radovednih očkah in veselih vzklikih, ko se iz dneva v dan srečuje z različnimi novimi doživetji, Max pa ga pri tem poduči o različnih stvareh, ki se jih je naučil v šoli in pri gasilcih. Radi imamo tudi deževne dni, sprehode v dežju in skakanje po lužah, no, to imata rada predvsem Max in Oskar,« je z veseljem o svojih fantih pripovedovala Natalija.

Revija Zvezde
Natalija z možem Dejanom Bojičem in sinovoma.

Vse je enkrat prvič

»Že 12 let, odkar živim v vinorodnem okolišu in imam kar nekaj sosedov, ki so priznani in odlični vinarji, bolj od blizu spremljam vinogradniški postopek. No, ne boste verjeli, a na trgatvi žal še nisem bila, bi jo pa rada doživela, verjetno jo bom skupaj z Maxom in Oskarjem, ko bosta še malo odrasla,« je povedala Natalija in dodala, da kljub temu čez vse leto med kosilom uživa ob kozarčku odličnega vina iz domačega kraja, praktično od sosedov.