Zanimivo

Rojstni dan slavi le vsake štiri leta

N.S.
15. 3. 2019, 06.55
Deli članek:

Narodnozabavna pevka in zvezda letošnje sezone šova Zvezde plešejo Klara Lorger je pred tedni na svojem prvem plesnem treningu praznovala rojstni dan. Praznuje pa ga le vsake štiri leta, saj je rojena 29. februarja.

Pop TV
"Zelo rada bi se naučila plesati tango, zaradi same glasbe, počasnih dotikanj in hitrih gibov," pravi Klara Lorger.

8 "uradnih" rojstni dni je imela Klara, ki je rojena na prestopno leto.

Ker je prestopno leto vsaka štiri leta, Klara v šali pravi, da je najmlajša tekmovalka šova Zvezde plešejo, saj uradno praznuje le takrat, ko je 29. februar na koledarju.
»Imeti rojstni dan na vsaka štiri leta je prav lepo, saj imaš drugače dva dneva zagotovljena, da ti voščijo, in po navadi pridejo moji najožji na pogostitev ali tortico,« pove Klara in doda, da ji v otroštvu to ni bilo všeč.

»Kot mali deklici mi to ni bilo všeč, saj ko sem se naučila številke na pamet in videla, da prihaja 28. februar, sem bila v pričakovanju in se zelo veselila. Potem me je morala mami razočarati, da pa še moram počakati en dan. Res mi ni bilo jasno, zakaj,« se v smehu spominja Klara, ki je letos praznovala bolj umirjeno kot sicer.

»Letos sem praznovala zelo na kratko, kajti začele so se priprave na šov Zvezde plešejo in je manj časa kot po navadi. Tudi moj soplesalec Jernej me je lepo presenetil z rožico in bombonjero, pa tudi ostali plesalci in zvezde so se spomnili name in me pričakali s sladkarijami,« še pove Klara in dodaja, da se imata s soplesalcem Jernejem super. »Jernej je dober učitelj, zabaven in res ve, kaj dela. Malo je tudi prizanesljiv in zelo prilagodljiv, ker ve, da hodim v triizmensko službo v bolnišnico. Je naporno, ampak kjer je volja, je tudi pot. Moram pohvaliti moj tim, res me zelo podpirajo in se trudijo, da imam čas za vaje pa tudi za počitek.«

Mediaspeed
Klara je doslej plesala le na veselicah, kjer je po navadi nastopala. Ima pa lepe spomine na maturantski ples.