Ritem planet

Vrnitev Janija Pavca: "Nisem pogrešal odrov, le druženja z glasbeniki"

E. J.
14. 3. 2019, 20.30
Deli članek:

Pred petnajstimi leti so polnili radijske postaje s hiti, potem pa so se umaknili in posvetili družinam in službam. Zdaj pogrešajo glasbeno zabavo in se vračajo na odre.

osebni arhiv
Jani se vrnitve na odre s skupino Ritem planet neizmerno veseli

Jani Pavec pravi, da so zdaj vsi člani skupine finančno preskrbljeni, zato jim je glasbeno ustvarjanje resnično dobra zabava.

Že petnajst let je minilo od takrat, ko je skupina Ritem planet z Janijem Pavcem na čelu nizala uspešnice. Po sedmih letih prepevanja so se leta 2004 umaknili z odrov, saj je »šef« skupine Jani Pavec takrat ustanovil popularno skupino Atomik Harmonik, ostali člani pa so se posvetili družinam in rednim službam, pa tudi Jani je našel svojo Nino, se poročil in postal oče hčerki. Po vseh teh letih pa so se fantje iz skupine Ritem planet znova našli in posneli novo pesem z naslovom Pravo sem izbral. So mar pogrešali odre? »Nisem toliko pogrešal odrov kot pa druženje z glasbeniki ob sobotnih večerih,« v smehu pove Pavec. »Predvsem mi je lepo, da smo zdaj vsi finančno preskrbljeni in nam je glasbeno ustvarjanje resnično dobra zabava, ki jo prenašamo na obiskovalce koncertov.«

Osebni arhiv
Po 15 letih se je skupina Ritem planet spet zbrala in posnela novo pesem.

POROKA JE NEKAJ LEPEGA

Jani Pavec je sicer do pred kratkim nastopal z skupino Atomik Harmonik, ki je po Špeli in Špelci, ki sta občinstvu dvigovali pritisk v kratkih dirndlih, zamenjala še nekaj blondink in harmonikarjev, trenutno pa je v mirovanju. Jani pa se je posvetil drugim projektom, med katerimi so poroke. Ker pa glasbenik nikoli ne zapusti glasbe, so se člani skupine Ritem planet lani ponovno našli in skupaj zaigrali na nekaj porokah, kar je vodilo do tega, da se zdaj tudi uradno vračajo. 

»Ravno zaradi tega, ker z veseljem igramo na porokah, smo izdali pesem in videospot s poročno tematiko,« še pravi Jani, ki se vrnitve Ritem planeta neizmerno veseli. »Nisem toliko pogrešal odrov kot pa druženje z glasbeniki ob sobotnih večerih.«

Revija Zvezde
Jani Pavec je poročen z Nino, s katero imata hčerko Saro.