Natka Geržina

Popotniške avanture po svetu so nujne

Andreja Comino
13. 3. 2019, 20.45
Deli članek:

Nekdanja šefica skupine Power Dancers in izvrstna plesna učiteljica Natka Geržina ter član skupine Kingston Zvone Tomac sta že več kot dve desetletji trden ljubezensko-ustvarjalni tandem, ki je od nekdaj nor na potovanja. Trenutno se mudita na sončnih Maldivih.

osebni arhiv
Natka je ponosna na svojo sanjsko postavo.

Natka priznava, da vsej družini potovanja ogromno pomenijo, saj so to trenutki, ko se res posvetijo drug drugemu, brez nekih vsakodnevnih obveznosti. 

osebni arhiv
Natka Geržina in Zvone Tomac skozi vse leto delata, da si potem lahko privoščita potovanja.

»Spoznavamo nove kulture, otroka učiva komunikacije s tujci, iznajdljivosti v nevsakdanjih situacijah, da se zavedata, cenita in spoštujeta to, kaj imata in kje živimo, saj so to v večini destinacije, kjer so domačini zelo revni,« pravi Zvone. Začeli so s krajšimi destinacijami: nekajkrat so počitnice preživeli na idiličnih Kanarskih otokih, Natka je šla s prijateljicami v New York, lani spomladi pa so vsi štirje odpotovali na eksotične Filipine. Imeli so prav poseben cilj potovanja – Natka in Zvone sta se na otoku Boracay tudi poročila. Že takrat so sklenili, da bodo kmalu spet šli po svetu.

osebni arhiv
Na druge konce sveta se odpravljata skupaj s sinovoma, ki sta kljub mladosti že prava svetovna popotnika.

NA DRUGEM KONCU SVETA

Lani so se odpravili na 19-dnevni potep po Indoneziji. Obiskali so otok Lombok, Bali in druga znana turistična mesta. Uživali so v prelepih templjih na plaži, se spoznavali z domačini in se razvajali na prekrasnih plažah. Nepozabno je bilo tudi na otokih Gili in drugih priljubljenih turističnih destinacijah. Že lani so skovali načrte za novo potepanje. Tako jim je bilo všeč, da so se odločili za potovanje na Maldive. Sanjski otoki so jih očarali s svojimi prečudovitimi peščenimi plažami, turkiznim morjem, prijaznimi domačini in kopico stvari, ki jih lahko počnejo. Družina Tomac-Geržina je namreč nadvse aktivna in ne zdržijo dolgo pri miru. Odkrijejo vse kotičke, ki jih je vredno obiskati in si jih ogledati.

osebni arhiv
Lani so vsi štirje uživali v Indoneziji.