NEPOZABNO

FOTO: Svetovna zvezda vzela slovo v velikem slogu

N.S.
12. 3. 2019, 10.48
Posodobljeno: 13. 3. 2019, 11.10
Deli članek:

Legendarni tenorist José Carreras je minulo nedeljo na poslovilni turneji še zadnjič obiskal Slovenijo in nastopil v ljubljanski Areni Stožice ter tako vzel slovo tudi od slovenskega občinstva.

M24
Eden in edini Jose Carreras, legendarni tenorist, je še zadnjič zapel slovenskemu občinstvu in popolnoma navdušil.

Slovenci imamo v njegovem srcu zelo posebno mesto, saj mu je pred leti, ko je hudo zbolel za levkemijo, življenje rešil slovenski zdravnik, dr. Ciril Rozman, sam pa je nato ustanovil fundacijo, v kateri se bori za zdravljenje levkemije. Prav ta fundacija je Univerzitetnemu kliničnemu centru Ljubljana pred leti darovala sredstva, ki so omogočila popolno prenovo hematološkega oddelka in višjo raven oskrbe bolnikov.

ŠE ZADNJIČ ZAPEL

Carreras se je na poslovilni turneji odločil, da se osebno poslovi le od tistih koncertnih hal in občinstev, na katere ima najlepše spomine. Pred devetimi leti je bil prav on tisti, ki je prvi nastopil na odru takrat novozgrajene dvorane Stožice, tokrat pa se je na največji oder v Sloveniji vrnil še zadnjič v karieri. Tudi zdaj, po devetih letih, je v dvorani vladalo odlično vzdušje, saj je obiskovalce s svojim nastopom tako močno ganil, da ga kar niso želeli spustiti z odra, pričakale so ga tudi kar dvakratne stoječe ovacije.

Max Verderber
Jan Plestenjak se je osebno priklonil slavnemu tenorist, ki ga nadvse spoštuje.

ZVEZDNIŠKI GOSTJE

Njegov poslednji nastop sta počastila tudi najuspešnejši in najpopularnejši slovenski glasbenik Jan Plestenjak, kot posebni gost, ki je prišel na povabilo samega Joséja Carrerasa, ter sopranistka in prvakinja SNG Opera in balet Ljubljana Martina Zadro, ki je nastopila kot gostja. Ob spremljavi več kot 50-članskega Simfoničnega orkestra RTV Slovenija so poskrbeli za neverjetno vzdušje in slovo, ki bo Slovencem ostalo v prelepem spominu.