Zvita feltna

2 milijona za Edino, zate pa z motorjem skozi točo

N.N.
12. 3. 2019, 16.54
Posodobljeno: 12. 3. 2019, 16.58
Deli članek:

Fantje iz skupine Zvita feltna imajo vedno več razlogov za slavje. Kaj, slavje, cel žur! Prav danes je videospot za njihovo pesem Edina dosegel dva milijona ogledov.

Osebni arhiv
Zvita feltna so Blaž Gec, Žan Janežič, Theo Čebron in Matic Leban

Nasmejani fantje nizajo hit za hitom. Po Kraljici, Lunini belini, V dobrem starem Piranu in Edini, s katero so postavili nov mejnik, pa so pred kratkim v svet poslali uspešnico z naslovom Zate.

Za skladbo Zate verjamejo, da bo to pomlad in poletje himna mladih širom Slovenije, tako zaradi udarnih in modernih ritmov in močnega videospota, kot tudi zaradi zgodbe, ki jo nosi. Tri člane skupine, Blaža Geca, Thea Čebrona in Žana Janežiča smo pred kratkim ujeli na Radiu Aktual, kjer so sicer marsikaj povedali o skladbi, mi pa smo jih zaslišali več o ozadju naslova Zate. Kaj je torej najbolj nora ali pa romantična stvar, ki so jo fantje naredili "zanjo" in za ljubezen?

Osebni arhiv
Obisk pri Mitji Grajzarju na Radiu Aktual

Pod besedilo pesmi Zate se podpisuje Rok Lunaček, avtor glasbe pa je Theo Čebron. 

»Zanjo sem napisal pesem Ne bo ti žal, ki jo sicer Zvita feltna tudi igramo. Besedilo pa govori o tem, kako sva se spoznala,« nam je zaupal Theo. Malo bolj nenavadne podvige je v ljubezni izvajal Blaž. »Moje dekle je v bistvu moja srednješolska ljubezen. In ko sva bila v srednji šoli sem njen urnik poznal na pamet. Pravzaprav bolj kot svojega in sem jo po vsaki njeni šolski uri čakal pred učilnico,« pove in v smehu doda, da je to njegovi izbranki šlo na živce, saj da ga sprva ni marala. Žan pa prisega na klasično romantiko. »Z motorčkom sem se vozil k njej v vsakem vremenu. Tudi po toči sem se peljal k njej.«

Vse odtenke romantike Zvite feltne boste v naslednjih mesecih lahko slišali iz odrov širom Slovenije, saj fantje nastopajo skoraj vsak vikend. Vmes pa vsekakor ne počivajo, saj že snemajo nove skladbe. Dve sta že posneti: ena bo luč sveta ugledala že konec poletja, druga pa proti koncu leta.