Ne zamudite

Carreras danes v Stožicah: občinstvo ne bo razočarano

J.P./STA
10. 3. 2019, 08.32
Posodobljeno: 10. 3. 2019, 08.37
Deli članek:

V sklopu poslovilne turneje bo nocoj v ljubljanskih Stožicah nastopil španski tenorist Jose Carreras. Spremljali ga bodo radijski simfoniki pod vodstvom Miquela Ortege, gosta bosta v Sloveniji delujoča hrvaška sopranistka Martina Zadro in popularni Jan Plestenjak. Poslušalci lahko pričakujejo operne arije, duete in druge prepoznavne pesmi.

Osebni arhiv Martine Zadro
Martina Zadro je imela posebno čast, da v sklopu poslovilne turneje že nastopi s Carrerasom drugod po svetu.

Za poslovilno svetovno turnejo si je Carreras izbral dvorane, na katere ga v skoraj 50-letni karieri vežejo najlepši spomini. Njegov prvi koncert v Stožicah je bil "koncert, ki si ga zapomniš", je povedal na petkovi novinarski konferenci v Ljubljani.

Na vprašanje, kaj bo izvajal na koncertu, ki ga organizira ekipa Event24, se je pošalil, da se ne spomni, napovedal pa je repertoar, ki po njegovih besedah ustreza vsebini koncerta in za katerega meni, da bo všeč občinstvu. Z Martino Zadro pa bosta prvič odpela zarzuelo.

Operno kariero je Carreras začel leta 1970 v rojstni Barceloni. Poustvaril je več kot 60 oper, pri čemer je slovel zlasti po vlogah v Verdijevih in Puccinijevih delih, ter gostoval na največjih opernih odrih in festivalih pod taktirko priznanih dirigentov, kot so Herbert von Karajan, Claudio Abbado, Riccardo Muti, Lorin Maazel, James Levine in Zubin Mehta.

Širšo prepoznavnost je dosegel kot član Treh tenorjev s Placidom Domingom in že pokojnim Lucianom Pavarottijem, ki so pod tem imenom med letoma 1990 in 2003 navduševali množice po vsem svetu.

Slovenijo je obiskal večkrat, z radijskimi simfoniki je posnel tudi ploščo priredb popularnih italijanskih in latinskoameriških pesmi.

To bo njegov drugi nastop v areni, potem ko je leta 2010 izvedel sploh prvi koncert v takrat nanovo odprti dvorani.

Event24
Ne zamudite poslovilne turneje legendarnega tenorja.

Vstopnice so na voljo že za 39 €, svojo pa si lahko zagotovite na lastnih prodajnih mestih Eventim, spletni strani www.eventim.si, bencinskih servisih Petrol in spletni strani www.petrol-ticket.si