Od prometne nesreče do vojaške strategije

Zvezde plešejo: pokukali smo na plesne treninge tekmovalcev

N. S.
9. 3. 2019, 07.45
Deli članek:

Letošnje zvezde in plesalci spektakularnega šova Zvezde plešejo so že v polnem plesnem zagonu in v plesnih dvoranah je zelo vroče, saj si kljuko pred prvo nedeljsko oddajo dobesedno podajajo.

Osebni arhiv
Špela Grošelj se spopada s prvimi žulji.

Tekmovalci letošnje sezone šova Zvezde plešejo se že dober teden pridno učijo plesnih korakov s svojimi profesionalnimi plesalci.
Kljub začetnemu veselju pa je seveda prišlo tudi že do prvih žuljev, a to prav nič ne ovira tekmovalcev, da ne bi prvič zaplesali že to nedeljo zvečer na Pop TV.

Osebni arhiv
Na prvi trening je zamujala dve uri, saj je imela prometno nesrečo.

NESREČA PRED TRENINGOM

Jana Koteska, ki pleše v paru s Tomažem Šterom, je zamujala na prvi trening, in ko je končno prišla, je Tomažu v šoku pojasnila, da je imela prometno nesrečo. »Vozila sem se na plesni trening in na križišču v Ljubljani spregledala, da je vozilo pred mano začelo zavirati. Kljub hitremu odzivu sem se zaletela vanj,« je povedala in dodala, da je bila morda malo zamišljena in ne dovolj pozorna. »Največji šok so bili airbagi, ki so se povsod odprli, kar zelo poči in se začne se kaditi. V paniki sem pomislila, da se kadi iz avta, in se hitro med blazinami spravila ven,« je opisala Jana, ki se na srečo ob tem ni poškodovala. Po vseh formalnostih, ki jih je morala urediti, je prišla na trening z dvourno zamudo. »K sreči se nisem poškodovala, le malo me je bolela glava, a ob plesnih korakih sem hitro pozabila na vse in se sprostila. Vsekakor mi bo začetek Zvezd ostal v spominu ...« pravi in omeni staro ljudsko modrost, ki se glasi: slab začetek, dober konec.  

Osebni arhiv
Denis je svoji plesalki poškodoval nohte, a mu ni zamerila.

ZMEDENI DENIS

»Prvi trening je bil poln smeha, kljub spoznavanju,« zabavno razlaga Denis Vučak, ki mu je bilo najbolj zanimivo, da je sam prišel v trenirki, njegova plesalka Nika Bagon pa vsa »poštimana«, kot se sam izrazi, v oprijetih pajkicah in zelo kratki majčki. »Ko mi je razlagala, kako se premikajo boki, in prosila, naj ji roke položim na boke, nisem vedel, katera je leva in katera desna roka,« opiše prigode Denis in doda še eno: »Druga zanimivost s treninga je, da Nika pije kavo na eks (hahaha).« Tudi pri njiju je prišlo do blagih poškodb med treningi; Denis je Niki poškodoval nohte, a mu ni zamerila. »Med treningom sem zamenjal dve majici, torej ni počitka. Za pravilno držo mi je zavezala svoj pas okoli trupa, da se držim vzravnano. Vsakič, ko se ne držim vzravnano, me z nohtom zbode v trebuh,« opiše, kako zahtevna je soplesalka, a jo tudi pohvali – da je velika profesionalka kot učiteljica, čeprav je tudi stroga.

Osebni arhiv
Kot nekdanji vojak specialec je prinesel lepilni trak in polepil plesišče, da si je bolj nazorno predstavljal situacijo.

Da bi žulje preprečila, je Špela Grošelj do četrtka nosila nogavice, v petek pa prvič trenirala brez teh; a že po štirih urah je na levi nogi nastal globok žulj. Vendar Špela pravi, da bo tudi z žulji opravila z nasmeškom na obrazu. 

VIŠINSKA RAZLIKA

Miha Zupan in njegova soplesalka Maja pa sta se najbolj zabavala zaradi razlike v višini, kar sta prenesla tudi na družbena omrežja. Maja se je šalila, da bo prišla na vaje s pručko, medtem ko ji je Miha v šali predlagal čevlje s približno 20-centimetrsko platformo. Maja je še povedala, da jima nekaj preglavic dela velikost njegovih stopal, številko čevljev ima kar 50.

GREGORJEV VOJAŠKI PRIJEM

»Prvi treningi so bili zelo naporni predvsem za moje možgane. Zame je to nekaj povsem novega, predvsem učenje koreografije in novih korakov,« pa o treningih razlaga Gregor Kirsch, ki mu sicer vaje fizično ne delajo težav, a »moji možgani niso navajeni na tovrstne obremenitve«. Gregor je še pojasnil, zakaj je svojo plesalko Martino Plohl odpeljal v trgovino, da sta kupila lepilni trak in z njim polepila plesišče: »Iz vojske sem navajen, da pred akcijo preigramo situacijo na maketi. V tem primeru sem si pomagal s selotejpom, s katerim sem si označil razporeditev odra, da si bolj nazorno predstavljam situacijo v studiu.«