Sanja Grohar Kovič

Sin bo brez dvoma govoril slovensko

E.J.
8. 3. 2019, 20.15
Deli članek:

Pred dvema mesecema je Sanja Grohar Kovič postala mama sinu Nicolaiu. Priznava, da je življenje v tujini brez pomoči sorodnikov težko.

Osebni arhiv
Pred dvema mesecema sta Sanja Grohar Kovič in njen mož Matej postala starša sinu Nicolaiu, ki še ni obiskal Slovenije.

Nekdanja misica in fotomodel Sanja Grohar Kovič je ena izmed redkih Slovenk, ki ji je uspelo postati pomembna »influencerka« in blogerka v meki mode, Londonu. Pred dvema mesecema sta z možem Matejem postala starša sinu Nicolaiu, vendar z njim še nista obiskala domovine. Sanja pravi, da bo sicer prav zaradi otroka verjetno odslej večkrat obiskala Slovenijo. »Slovenija bo vedno najin dom. Spomladi pridemo prvič domov, odkar sem rodila, in številni sorodniki in prijatelji bodo takrat spoznali najinega Nicolaia.« Pa bi se vrnila v Slovenijo, morda zaradi otroka? »Težko rečem, kdaj se bova vrnila ter ali se sploh bova. To se lahko zgodi popolnoma spontano.« Brez dvoma pa bo Nicolai govoril tudi slovensko, pravi. »Seveda bo sinček govoril slovensko. Drugače ne gre.«

BABICA BI PRAV PRIŠLA

Sanja priznava, da se je njeno življenje, odkar je mama, popolnoma spremenilo. V smehu pove: »Vendar sem bila na to pripravljena. Zato sva pa tudi tako dolgo čakala, saj sva vedela, da je biti starš težko delo, polno odrekanja, a hkrati najlepše obdobje v življenju.« Pa vendar verjetno ni lahko biti mlada mamica v tujini, brez pomoči sorodnikov ali vsaj varuške. »V Londonu smo sami in mi smo družina. Všeč nama je bilo, da sva lahko imela čas za nas tri, ko se je rodil Nicolai. Moja mami in sestrica sta nas obiskali in bilo je super. Sicer v Londonu nimam pomoči in sama skrbim za sinka. Kar se mi zdi čisto v redu in normalno. Je pa res, da bi sem pa tja babica prav prišla,« zaključi v smehu.