Ni se ustavil

Legendarni Mišo Kovač s hujšo infekcijo

R.T.
7. 3. 2019, 09.13
Posodobljeno: 7. 3. 2019, 09.16
Deli članek:

Zdravil se je v kar dveh bolnišnicah.

Promo foto
Mišo Kovač

Mišo Kovač, legendarni hrvaški pevec, se je zaradi resnih respiratornih infekcij zdravil v bolnišnici.  77-letni pevec se je zdravil v kar dveh bolnišnicah, v sredo pa so mu podpisali odpustnico in bo okrevanje lahko nadaljeval v domačem okolju.

Skladatelj Đelo Jusić (90) je v eni od bolnišnic tudi sam okreval po bolezni in je bival v sobi poleg Miševe. "Žal mi je, da ga nisem uspel obiskati," je povedal in dodal, da se Mišo počuti dobro in da verjame, da se bo kmalu vrnil na oder.  

Glasbeni menedžer Ivica Bubalo je potrdil, da legenda hrvaške glasbe okreva po infekciji. "Mišo je dobro in zelo sem vesel zaradi tega".

Na oder kar z vročino

Po petih letih je decembra lani Kovač znova nastopil v Splitu, in to pred 12.000 oboževalci. Čeprav je bilo njegovo zdravstveno stanje slabo, ni želel razočarati oboževalcev. 

"Moj oče je imel povišano telesno temperaturo na 39 stopinj, vsi smo bili vznemirjeni, ga prepričevali, naj prestavi koncert, on pa je odgovoril: 'Niti za ceno življenja!'" se je spominjala Kovačeva hči Ivana. Uspeli so nekoliko znižati Mišovo telesno temperaturo pred koncertom, ki je trajal dve uri, po koncu koncerta pa ni odšel domov, ampak se je v zaodrju družil z oboževalci.