Blišč žarometov zamenjala za naravo

Ivana se seli v hišo iz gline, slame in lesa

T.P.
1. 3. 2019, 20.41
Deli članek:

Ivana Banfić, zvezda hrvaške dance glasbene scene iz 90. let prejšnjega stoletja, je mestni vrvež z možem in sinom zamenjala za vaško idilo.

Mediaspeed
Ivana Banfić živi za trenutek in uživa v vsem, kar ji prinaša življenje.

Svojo oazo miru je družina našla v kraju Stara Drenčina poleg Siska. Na kmetiji imajo nekaj domačih živali, poleg tega pridelujejo še sadje in zelenjavo. »Grejemo se na drva, ni vžiga s pritiskom na gumb. To je drugače. Zjutraj, ko vstanemo, moramo najprej pripraviti drva in zakuriti peč,« je pred kratkim Banfićeva dejala v pogovoru za hrvaško televizijsko postajo RTL.

V kratkem 49-letnico čaka še ena sprememba, ki pa se je že zelo veseli. Z družino se bo namreč vselila v novo hišo, zgrajeno iz naravnih materialov – gline, slame in lesa. »Če bi mi nekdo pred 11 leti, ko sem prvič obiskala Indijo in puščavo Thar, rekel, da bom nekega dne na Hrvaškem živela v hiši iz naravnih materialov, mu ne bi verjela. Kmalu pa se bo zgodilo ravno to. Naša družinska hišica bo v kratkem končana. V naravi poleg reke Kolpe v gozdu,« je Ivana zapisala na instagramu. 

Osebni arhiv
Banfićeva se je s sinom in možem za življenje na vasi odločila zaradi izkušnje drugačnega načina življenja od urbanega.

Zvezdnica sicer ni povsem zapustila glasbenih voda. Kot mentorica petja namreč dela v siški pop rock glasbeni šoli, pred kratkim pa se je na sceno vrnila s pesmijo Vrati me u disko, ki jo je v živo predstavila tudi 2. februarja v eni od zagrebških diskotek.

Kaj vse je še počela v zadnjem času, je razkrila za portal Index.hr. »Ukvarjala sem se s sabo in odkrivala svoj notranji svet. Učila sem se o naravi, rastlinah, ljudeh, živalih ter o odnosu do same sebe in drugih. O tem se še vedno učim. Delam z otroki v šoli petja, pomagam jim pri krepitvi njihove samozavesti skozi petje, glas in ples. Družila sem se s prijatelji in urejala svojo kmetijo, na kateri zdaj živim z družino. Spoznala sem nove ljudi in njihove običaje ter zgodbe iz njihovih življenj. Diplomirala sem iz osebnega razvoja in dobila diplomo integrativne telesno orientirane terapevtke. Potovala sem po Južni Ameriki, natančneje po Peruju in Amazoniji. Raziskovala sem zdravilne rastline po Amazoniji, spoznala domorodce in njihov način življenja. Pomagala sem ljudem pri razrešitvi njihovih notranjih težav in h kakovostnejšemu načinu življenja. Bila sem mati in žena z vsemi običajnimi obveznostmi: šolo, računi in vsem, kar s sabo prinaša vsakdanje življenje.«