Pevka Jasmina Šmarčan iz zasedbe Mjav in Samo Kališnik, basist iz skupine Kvatropircev, veliko časa preživita na porokah, saj tam nastopata s svojima skupinama. Par sta že dobrih pet let, spoznala pa sta se na skupnem koncertu skupin Mjav in Kvatropirci. Iskrice so preskočile skoraj takoj, sta povedala. Mjavkice pa so zdaj predstavile novo avtorsko poročno balado, saj so do zdaj na porokah pele le tuje pesmi. In ker je nova pesem pisana na kožo parom, ki bodo kmalu dahnili tisti usodni »da«, nas je zanimalo, ali se nameravata Jasmina in Samo v kratkem poročiti. »Vsekakor nama ljudje najpogosteje postavijo to vprašanje. Vedno poveva, da poroka ni izključena, najverjetneje se bova poročila. Kdaj, kje, kako pa ne veva,« sta dejala zaljubljenca.

jasmina in samo 2
Osebni arhiv
Ljubezen dveh glasbenikov, Jasmine in Sama, traja že dobrih pet let, poroka naj bi se zgodila kmalu.

Na porokah ne poteka vse gladko

»Poroka je v prvi vrsti lepa in čarobna stvar enega dneva. Razumevanje, sreča in spoštovanje ne pridejo zaradi poroke, ampak so posledica ljubezni, zato nama ni tako pomembna stvar,« sta pojasnila Jasmina in Samo. Ker pa sta oba prisostvovala mnogim poročnim obredom, imata tudi zabavno anekdote, kaj vse se lahko zgodi na poročni dan. »Vsekakor je poroko lepo doživeti. Oba sva res veliko povezana s porokami, kar zadeva seveda glasbo. Obe najini skupini, Kvatropirci in Mjav, pojeta na poročnih obredih. Po navadi vse poteka gladko, se je pa že kdaj zgodilo, da kakšna nevesta ni uspela spraviti prstana na prst. Toda na koncu se vedno vse dobro izteče.«

jasmina in samo 3
Osebni arhiv
Samo in Jasmina s svojima skupinama veliko pojeta na porokah, mjavkice so s troglasnim petjem še posebej priljubljene pri cerkvenih obredih.