Pomagala mu je Saša Lendero

Pevec v svet poslal pesem z močnim sporočilom

C.R.
25. 2. 2019, 06.55
Posodobljeno: 25. 2. 2019, 14.18
Deli članek:

Pred kratkim je glasbenik bosanskega rodu Rusko Richie predstavil svojo prvo pesem v slovenskem jeziku, z naslovom Zlomljena.

Blaž Vatovec
Rusko Richie meni, da je za pravo ljubezen potreben pogum.

Kot pravijo ustvarjalci, je videozgodba pesmi Zlomljena posneta po resničnih dogodkih marsikatere zlomljene duše.
»Za pravo ljubezen je potreben pogum,« je ob premieri videospota povedal Rusko. »Veliko ljudi v sebi skriva bolečino, ki se je zgodila med stenami varnega doma. Ali sreči lahko sami postavimo ceno ali jo le sprejmemo?« se sprašuje glasbenik. Sicer pa je Rusko še povedal, da je bilo snemanje pesmi v slovenskem jeziku svojevrstno doživetje, saj se mu je izpolnila želja, da je končno posnel pesem v jeziku, ki mu veliko pomeni. Videozgodbo za pesem je ustvarila vrhunska ekipa Mediaspot pod režisersko taktirko Perice Raia, poročni prizori so bili posneti na gradu Lambergh, preostali kadri pa v prestolnici. Pod glasbo se poleg Ruska podpisuje njegov dolgoletni prijatelj Aleš Zibelnik, čutno besedilo pa je napisala avtorica številnih uspešnic Saša Lendero. Spremljevalne vokale je odpela Manca Špik, čudovite melodije violine je odigrala Ana Vurcer, članica priljubljene zasedbe Učiteljice, ki je bila v tujini, ko ji je Rusko poslal pesem v poslušanje.

S.S.
Dobrosrčni glasbenik v družbi Aktualove Anite Gošte

O sodelovanju z Ruskom je Saša Lendero povedala: »Rusko je glasbenik, pri katerem glasba nastaja spontano. Ideje se prelivajo v melodije in podoba pesmi se rojeva brez kalkulacij. Zato rada sodelujem z njim! Tokratna pesem pa je nekaj prav posebnega, tako zaradi slovenskega jezika, v katerem Rusko prvič poje, a ga zaradi posluha odlično interpretira, kot zaradi močne sporočilne note. Pesem Zlomljena je aktualna, čustvena, realna in pretresljiva. Nekatere rane in čustvene poškodbe so neizbrisne in skoraj nepopravljive. Zakaj si jih dovolimo? Ker takrat drugače ne znamo in ne zmoremo!«