Poznavalci pravijo, da bo vojvodinja Cornwallska Camilla Parker, ko bodo kronali njenega moža Charlesa, postala kraljica. A ne glede na britanski zakon je javnost razdvojena glede bodočega naziva Camille. O tej »nerodni situaciji« se trenutna monarhinja, kraljica Elizabeta, še ni opredelila, torej še ni javno izrazila, ali odobrava Camillin naziv kraljice.

Vseeno pa je Elizabeta, vsaj po zadnjih dogodkih sodeč, že sprejela dejstvo, da bo po njeni smrti kraljica sinova soproga, v zadnjih dneh je namreč odpovedala obisk kar nekaj pomembnih dogodkov in v svojem imenu tja poslala vojvodinjo Camillo. »Camilla je obiskala kar nekaj prireditev, in to čisto uradno, v imenu kraljice Elizabete II.,« je povedal vir z dvora. Eden od takšnih dogodkov je bil pred dnevi Teden mode v Londonu.

Spomnimo, lani se je kraljica Elizabeta prvič v zgodovini udeležila Tedna mode, letos pa je v svojem imenu tja napotila Camillo in ta je podelila nagrado za oblikovalca leta. Glede na zadnje dogodke, ki jih je torej Camilla obiskala »v imenu kraljice«, poznavalci sklepajo, da je Elizabeta vendarle sprejela dejstvo, da bo Camilla po njeni smrti nosila naziv kraljice.