NAPOVEDI

Camilla bo kraljica, ker je tak zakon!

N.S.
21. 2. 2019, 20.30
Deli članek:

Čeprav je kraljica Elizabeta II. še živa, poznavalci britanskega dvora že ugibajo o številnih spremembah, ki se bodo zgodile, ko bo princ Charles postal novi britanski kralj.

Arhiv
Pravijo, da bo britanska krona Camilli zelo pristajala. Se strinjate?

Ena od vidnejših sprememb na britanskem dvoru bo tudi, da bo Charlesova soproga, vojvodinja Cornwallska Camilla Parker, z njegovim kronanjem tudi sama uradno postala kraljica, saj tako narekuje britanski zakon.

»Po napovedih sodeč, naj bi Camilla sicer, ko bo Charles zasedel prestol, uradno dobila naziv princesa Consortska, a vsi vemo, da je ne bodo tako klicali. Če bo poročena s kraljem, jo bodo nazivali s kraljico,« je povedal Alistair Bruce, nekdanji pravni strokovnjak britanskega dvora.

Težave na vidiku

Čeprav se je priljubljenost Camille zadnja leta zelo povečala, prijel se je je tudi vzdevek »vojvodinja ljudskih src«, je pri Britancih vseeno še nekoliko v nemilosti, že zaradi svoje zgodovine s Charlesom. Ko bo ta prisegel kroni, bo seveda želel, da njegova Camilla postane kraljica, a pri tem utegne naleteti na upor ljudstva. »Ona bo 'nekronana' kraljica, razen če se parlament odloči drugače. Parlament namreč lahko določi, kar hoče. A to bi pomenilo, da je treba spremeniti trenutni zakon, kar pa dvomim, da se bo zgodilo,« je dodal Alistair Bruce.