Karin Zemljič

Okusi so različni, ni pa treba blatiti

Andreja Comino
21. 2. 2019, 07.02
Deli članek:

Pevko skupine Okustični glasba spremlja že od nekdaj, saj je pri šestih letih posnela svojo prvo pesem in od takrat ni nehala prepevati. Diplomirala je iz jazz in pop petja v Celovcu, kjer je posnela tudi klasični album z orkestrom in zborom kot solistka.

osebni arhiv
Karin uživa v svojem delu.

Karin Zemljič pravi, da si sploh ne predstavlja, kakšno bi bilo njeno življenje brez glasbe in kaj bi drugega počela. Preteklo soboto je nastopila na Emi, kjer je uživala v vsakem trenutku. »Nastopiti na Emi vsekakor ni mačji kašelj. Čeprav sem že vsaj 20 izvajalcem pela spremljevalne vokale, je samostojen nastop na Emi gotovo drugačna izkušnja. Od sebe moraš dati stokrat več, vendar se ti to vrne z neko novo energijo, nekim novim zagonom. Sploh ko vidiš, da ljudje podpirajo tvoje delo,« je razložila in se poskušala distancirati od cirkusa na Emi.

osebni arhiv
Z Leo Sirk, ki ji je pela spremljevalne vokale na lanskem Eurosongu.

NE MARA OBSOJANJA

»Žal noben festival ne mini brez tega. Letos se mi zdi posebno leto blatenja, sploh finalistov. Prepričana sem, da ljudje nimajo občutka, kako pomembna je njihova podpora za nas izvajalce. Ema je edina platforma, na kateri se glasbenik lahko predstavi z novo pesmijo, in žal mi je, da gledalci obravnavajo nastopajoče kot objekte, ki so tam zato, da jih zabavajo, kot oni želijo. Vsak izvajalec ponudi točno to, kar zna in želi, ni pa žal nikoli tako, da je vsem všeč. Glasba je zelo osebna stvar. Nekaterih se dotakne hitrejši 'beat', nekaterih globoko besedilo. Vsak je drugačen in vsak ima po svoje prav, ni pa zato treba ljudi javno blatiti,« je bila odločna.

Mediaspeed
Na Evroviziji je pela tudi za Maraayo.

ZALJUBLJENA V GLASBO IN ŽIVLJENJE  

Življenje Karin Zemljič se vrti izključno okoli glasbe, ki je njena največja ljubezen. V prostem času uživa s svojima kužkoma, hodi na treninge, saj že dve leti pleše ob drogu, zadnje leto pa se ukvarja še z aerial jogo. V smehu pa je dodala, da je njena edina razvada smoki ob najbolj nemogočih urah.

Osebni arhiv
»Trenutno poučujem petje v glasbeni šoli, ki jo imava skupaj Matetom Brojem, drugim članom zasedbe Okustični.«