Gledališče

Damjana Golavšek bo stopila v čevlje Barbre Streisand

N.S.
19. 2. 2019, 20.45
Posodobljeno: 19. 2. 2019, 20.45
Deli članek:

Pevka Damjana Golavšek bo skupaj z Juretom Seškom, Luko Markusom in drugimi nastopila v koncertnem muzikalu Hello, Dolly!, ki je neke vrste romantična komedija; vsakdanja, a hkrati posebna zgodba.

Matevž Cerar
Jure Sešek in Damjana Golavšek.

Ko je Damjana Golavšek izvedela, da se pripravlja gledališki koncert Hello, Dolly!, v katerem naj bi zaigrala v naslovni vlogi, so njena ušesa vzcvetela.

Matevž Cerar
Zvezde nove glasbene komedije: Damjana Golavšek, Jure Sešek, Luka Markus, Neža Strenčan, Urška Gregorič in Žiga Štrukelj v družbi režiserja Nejca Lisjaka

»Dobesedno. Vročina v ušesih in utripanje nista ponehala še dolgo po tistem, ko sem odložila slušalko. Ko se je srce umirilo, se je vklopil razum in pred mano so zrasli veliki čevlji velikih imen muzikala, oskarjevk, ki so to vlogo že igrale: Carol Channing, Bette Midler, pa Barbra Streisand in druge dame, saj gre za zelo popularen muzikal iz šestdesetih let. Svoje občudovanje jim lahko izkažem edinole tako, da poskušam iz sebe izvleči čim več in se zliti s čudovito ekipo mladih, srčnih ljudi, na čelu z Nejcem Lisjakom, ki je v majhnem slovenskem prostoru en tak čudež, saj pri svojih zelo mladih letih iz praktično nič ustvarja velike zgodbe,« je priznala Damjana, ki verjame, da bo zgodba o Dolly razveselila in osrečila vse.  

Patrik Kranjc
Luka Markus in Damjana sta sodelovala že v prvem celovečernem muzikalnem filmu Tim, zdaj pa sta skupaj še v predstavi Hello, Dolly!

Glasbena predstava Hello, Dolly! ni klasičen koncert, vendar so vanj vključeni zrežirani prizori, ki jih igralci, z malenkostno pomočjo scenarija v rokah, odigrajo v celoti. Glasbena komedija pa govori o Dolly Levi, ki je drzna, očarljiva in ovdovela newyorška ženitna mešetarka, ki vtika nos v vse, četudi se je ne tiče, se rada šali, predvsem pa svoje delo nadvse rada in dobro opravlja. Najnovejša stranka, ki potrebuje njene ženitnoposredovalne storitve, je godrnjavi »polmilijonar« Horacij Vandergelder … Ekskluzivna glasbeno-gledališka komedija Hello, Dolly! bo na ogled samo dvakrat, in sicer 22. in 23. februarja v Kulturnem domu Radomlje.