Šabanov prijatelj na intenzivni negi

Spregovoril Mirsadov sin: Oče se še vedno bori za življenje!

S.R.
18. 2. 2019, 10.43
Posodobljeno: 18. 2. 2019, 11.26
Deli članek:

Včeraj zjutraj je na Balkanu odjeknila novica, da je v prometni nesreči na nemški avtocesti življenje izgubil legendarni pevec Šaban Šaulić. Današnja nova tragična vest o smrti voznika in njegovega prijatelja je bila, kot je zdaj dejal Šaulićev menedžer, »hvala bogu napačna.« Mirsad se še vedno bori za življenje.

Instagram
Kerić je v Šabanovi spremljevalni skupini igral klaviature.

Za volanom avtomobila, včeraj udeleženega v tragediji na nemški avtocesti, je sedel 43-letni klaviaturist v Šabanovi spremljevalni skupini Mirsad Kerić, na zadnjih sedežih pa je sedel Šabanov dober prijatelj Slobodan Boban Stojadinović. Ponoči je v srbskih medijih odjeknila še druga tragična vest, v bolnišnici naj bi namreč umrl tudi Kerić, kar je takrat potrdil Šaulićev menedžer Sabit Dervišević. Informacija se je izkazala za netočno, kar je s čustvenim zapisom na družabnem omrežju potrdil Kerićev sin. 

»Kot ste zasledili prek medijev, je moj oče Mirsad Kerić doživel težko prometno nesrečo, moj oče ni umrl! Leži na enoti za intenzivno nego in se bori za življenje. Oče je še vedno priključen na aparate. Prosim vas, molite k Bog za mojega očeta,« je zapisal. Za napačno informacijo o Kerićovi smrti se je že opravičil tudi Dervišević, ki je dejal, da so mu vest sporočili iz bolnišnice, v kateri leži Kerić. »Informacija medicinske sestre je bila hvala bogu napačna, imamo informacijo, da je zdravstveno stanje Mirsada nespremenjeno in težko. Upamo na najboljše. Ni treba kriviti novinarjev, ker je ta, na srečo napačna informacija prišla iz bolnišnice,« pa je nedavno zapisal Dervišević. 

Kriv nemški voznik 

»Najbolje« jo je odnesel povzročitelj nesreče, o kateri je zdaj znanih nekoliko več informacij. Kerić, s katerim sta v vozilu znamke Seat Ibiza sedela oba prijatelja, je zaradi gneče na cesti nekoliko upočasnil vožnjo, ko je vanje z vozilom znamke Mazda nenadoma trčil 34-letnik. Nemški voznik je policiste sprva poskušal prepričati, da je za nesrečo kriv voznik »seata,« ki da je izgubil oblast nad vozilom, sam pa da »se jim ni uspel izogniti, zato je prišlo do trčenja.« Oba vozila sta nato pristala ob robu cestišča, pri čemer je bil zadek vozila srbskih prijateljev »vse do zadnjih sedežev zmečkan kot harmonika,« kot so slikovito zapisali nemški mediji. Preiskava je nato vendarle pokazala, da je bil krivec izključno 34-letnik z mazdo in da pred trčenjem nihče ni izgubil oblasti nad vozilom, še najmanj pa Kerić, ki je zgolj upočasnil vožnjo. Analiza krvi je pozneje pokazala še, da je bil 34-letnik močno pod vplivom alkohola in da niti ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja.