Nihče ni slutil tragedije

VIDEO: Nasmejan pred polnim klubom: to je zadnji nastop Šabana

R.T.
17. 2. 2019, 16.10
Posodobljeno: 17. 2. 2019, 16.38
Deli članek:

Klub je bil poln, ljudje veseli, tragedije ni slutil nihče. Na letu na koncert, ki se je izkazal za njegovega zadnjega, je bil dobro rapoložen. Po vrnitvi v Beograd je načrtoval počitek.

Facbook Šaban Šaulić - Zvanična stranica
Šaban Šaulić

Ljubitelji balkanske narodne glasbe so šokirani: v jutranjih urah je v Nemčiji umrl priljubljeni pevec narodne glasbe Šaban Šaulić.

Šaulić je na nastop v klub Farinda v Bilefeldu prispel dan pred koncertom, in sicer je tja priletel preko Dunaja. Po poročanju srbskih medijev so bili skupaj z njim na letalu še Seka Aleksić, Dara Bubamara in Dragan Kojić Keba. Menda so bili vsi zelo dobro razpoloženi, Seka Aleksić pa je za Blic povedala, kaj sta se s Šabanom pogovarjala. 

"Včeraj smo potovali skupaj. Na letalu je bil nasmejan in ker smo morali med potjo prestopiti na drugo letalo, mi je dejal: 'Komaj čakam na jutri, imam direkten let do Beograda, da se končno malo odpočijem.' Še zdaj mi te njegove besede odzvanjajo v glavi," je povedala Seka. Da je Šaban umrl, ji je šele povedal kolega Keba, ki ji je žalostno novico v solzah sporočil na letališču. "Duša me boli, bil je čudovit človek, srce me boli. V šoku sem, zelo mi je žal in hudo mi je," je še povedala Seka.

Na družbenih omrežjih pa se pojavljajo posnetki Šabanovega zadnjega koncerta, ki so nastali le nekaj ur pred njegovo smrtjo. Klub je bil poln, ljudje veseli, tragedije ni slutil nihče.