Smrt kralja narodne glasbe

VIDEO: Tečejo solze: oglasila se je družina pokojnega pevca

R.T.
17. 2. 2019, 15.25
Posodobljeno: 17. 2. 2019, 16.16
Deli članek:

Povzročitelj smrtne nesreče za volanom pijan in brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Facebook Šaban Šaulić - Zvanična stranica
Šaban je umrl po koncert v Nemčiji.

Pevec narodne glasbe Šaban Šaulić je po koncertu, ki ga je imel skupaj s kolegico  Teo Tairović, umrl v bolnišnici po prometni nesreči, ki se je zgodila v okolici nemškega Bielefelda.

Ganljivo sporočilo pokojnikove družine

Po tragični novici se je že oglasila tudi Šaulićeva družina: "Z veliko bolečino in neizmerno žalostjo vas obveščamo, da je danes prenehalo biti veliko srce in utihnil je najlepši glas v tej regiji, ko nas je zapustil soprog, oče, dedek, boter in prijatelj Šaban Šaulić. Ljubezen, ki jo je nesebično razdajal vsem okoli sebe, je vtkal tudi v svoje pesmi in naša želja je, da se ga spominjamo po tem: kot velikega umetnika, neponovljivega pevca, predvsem pa kot čudovitega človeka!

Voznik pijan in brez veljavnega vozniškega

Nesreča se je zgodila ob 6.50 uri pred Güterslohom, v policijskem poročilu pa je zapisano, da sta dva vozili zleteli s ceste in trčili v pregrade, ki so bile zaradi del postavljene ob cesti. Posnetek razdejanja s kraja nesreče si lahko ogledate na povezavi.

Westfalen Blatt piše, da naj bi bil za nesreči kriv alkohol. Nesrečo naj bi zakrivil 34-letni voznik vozila znamke mazda, ki je za volanom sedel brez veljavnega vozniškega dovoljenja. 

Šaulič se je kot sovoznik peljal v seat ibizi. Voznik seata je huje poškodoval, pevec pa je v bolnišnici umrl.

Srbski mediji poročajo, da je bil Šaban na poti do letališča. Voznik mazde jo je v nesreči menda odnesel le z lažjimi poškodbami.