Razvpita vojvodinja Sarah Ferguson je ogorčena nad ljudmi, ki se na spletu spravljajo nad Kate in Meghan.

Družbena omrežja so polna »greznice« in nesramnih komentarjev, ki aktivno delajo na tem, da hujskajo ženske drugo proti drugi. Tako namreč meni razvpita vojvodinja Yorška Sarah Ferguson, ki je bila v preteklosti večkrat deležna nesramnih govoric in očitkov, da se s princeso Diano ne razumeta, ali še huje, da se na smrt sovražita ter da med njima vlada hudo rivalstvo.

»Družbena omrežja so kriva, da se stvari razpihujejo v napačno smer. Meni so tovrstna dejanja strašno skrb vzbujajoča, saj lahko to uničuje življenja,« je povedala vojvodinja Yorška, ki pravi, da je »sovražni odnos«, ki ga očitajo Kate Middleton in Meghan Markle, čista laž in izmišljotina ljudi, ki širijo sovražni govor.

»Nadlegovanja, laži, kletvice in druge nesramne stvari, ki jih pišejo o Kate in Meghan, so del sovražnega govora na spletu. Ves čas pišejo o tem, kako sta vojvodinji na smrt skregani, resnica pa je čisto drugačna in se zelo dobro razumeta. Kdaj bodo ljudje nehali pisati laži?« se sprašuje Sarah Ferguson, ki jo situacija spominja na njen odnos z Diano.

sarah ferguson
Profimedia
Vojvodinja Yorška Sarah Ferguson

»Tudi zame in za pokojno princeso Diano so govorili in pisali laži, da se ne preneseva. Od kje jim te informacije, ne vem. Super sva se razumeli, bili sva prijateljici in imam res lepe spomine na trenutke z njo,« je dodala Sarah, ki je ena od ambasadork boja proti spletnemu nasilju. »Družbena omrežja so postala prostor za zlivanje greznice na druge in temu je treba narediti konec!« je odločna Fergusonova. 

Dodala je še: "Ljudje imajo vso pravico pljuvati po drugih na spletu, jih spodbujati, da se spravljajo nad druge, nihče pa nima poguma komu kaj povedati v obraz. Groza!"

Kate Middleton, Meghan Markle (2)
Profimedia
Vsi govorijo, da sta Kate in Meghan na smrt skregani, resnica pa je popolnoma drugačna.