Zabava

Žiga Deršek in Sto trenutkov

P.R.
17. 2. 2019, 15.00
Posodobljeno: 20. 2. 2019, 12.22
Deli članek:

Pevec, diplomirani dizajner, radijski in televizijski voditelj Žiga Deršek predstavlja Sto trenutkov.

Ž.D.
Nova Žigova skladba Sto trenutkov.

Ni leto dni, odkar je mladi talentirani pevec in avtor predstavil svoj prvi večji glasbeni projekt (Jutro 2018), ko se je povezal z znanim tandemom tekstopiscem Rokom Lunačkom in producentom Krešimirjem Tomcem. Sodelovanje se je odlično obrestovalo tudi pri novi skladbi Sto trenutkov, pri kateri si poleg omenjenih pevec z Luko Ipavcem deli tudi avtorstvo melodije.

žd
Nova Žigova skladba Sto trenutkov.

Ljubezenski ritem t.i. kizombe, ki izhaja z brazilskega otočja, je v slovenskem glasbenem prostoru predstavljen bolj kot ne premierno. Gre za počasnejši tempo trenutno aktualnih večinoma poletnih uspešnic v ljubezensko izpovedni pesmi. 

Ž.D.
Nova Žigova skladba Sto trenutkov.

Čeprav se Žiga nerad izpostavlja kot avtor, se je tokrat podpisal ne samo pod melodijo skladbe, ampak tudi pod izvrsten scenarij videospota. Preprosta ljubezenska tematika nas popelje v restavracijo, ki v večernem času pospremi zadnje goste, v njej pa ostane zaljubljeni par - natakarica in kuhar. Čas, ki ga preživljata po zaprtju, jima pomeni največ. Ko ostaneta sama, skupne trenutke preživita maksimalno, kar se nadaljuje v sporočilo videospota.

Ž.D.
Prizori iz videa.