NAGAJIVO

Kaj imajo skupnega kraljica Elizabeta, princesa Diana in vojvodinja Kate?

N.S.
15. 2. 2019, 06.45
Posodobljeno: 15. 2. 2019, 13.37
Deli članek:

Po nedavni podelitvi britanskih filmskih nagrad baft, ko je veliko pozornosti z izborom obleke pritegnila Kate Middleton, smo pobrskali po zgodovini in našli rdečo nit dvornih dam.

Profimedia
Več kot 70 let po tem, ko je z razgaljeno ramo navdušila kraljica, je zdaj v beli kreaciji navdušila tudi slavna vojvodinja.

Lepa vojvodinja Kate je namreč zasijala v čudoviti beli kreaciji modne hiše Alexander McQueen, mnogim pa je v oči padla njena razgaljena rama. In prav zaradi tega spet vsi modni kritiki potrjujejo, da gre Kate res po stopinjah kraljice Elizabete in princese Diane. Drzno razgaljena rama je namreč nekakšen zaščitni znak britanskih kraljevih dam, ko je govora o svečanih večernih oblekah. »Dovolj skromna rama, da je primerna, in dovolj razgaljena, da je zanimiva,« se strinjajo modni strokovnjaki, ki so opazili podobnosti med tremi generacijami na dvoru.

Arhiv Svet24
Kot 28-letnica je kraljica Elizabeta leta 1954 v prvem letu svojega vladanja prekršila kraljevska modna pravila.

Zgodovina se ponavlja

Prva je z razgaljeno ramo šokirala kraljica Elizabeta, ko je leta 1954 v prvem letu svojega vladanja obiskala Novo Zelandijo. »Ne pozabimo, da je bilo to v 50. letih, ko so bili člani kraljeve družine povzdignjeni visoko nad ostalimi. Takrat jim namreč ni bilo dovoljeno biti seksi, kaj šele da bi pokazali preveč gole kože. A kraljica je to pravilo ignorirala in je navdušila z razgaljeno ramo. Drugače je bila zelo lepa mladenka, zato je bilo to še toliko lepše na njej,« je povedal modni poznavalec.

V beli kreaciji je z razgaljeno ramo navdušila tudi princesa Diana, ki je veljala za največjo modno ikono v zgodovini, ko se je leta 1983 pojavila na premieri filma James Bond: Octopussy. »Nosila je kreacijo japonskega oblikovalca Hačija. Pozneje pa še leta 1985 v ZDA.« Zdaj je v beli kreaciji z razgaljeno ramo navdušila še Kate Middleton. Vse tri pa so bile – pravila gor ali dol – videti božansko lepe. Se strinjate?

Arhiv
Z razgaljeno ramo je navdušila tudi princesa Diana, ko se je leta 1983 pojavila na premieri filma James Bond: Octopussy.