Zvezde plešejo

FOTO: Lepa manekenka v plesnih čeveljcih

Andreja Comino
16. 2. 2019, 17.35
Deli članek:

Jana Koteska je ženska tisočerih talentov in zanimanj. V žepu ima diplomo notranje oblikovalke, ukvarja pa se še s kopico drugih stvari – stiliranjem, pisanjem bloga, sprehajanjem po modnih brveh, fotografiranjem – ter strastno obožuje potovanja. V kratkem pa si bo v šovu Zvezde plešejo obula plesne čeveljce.

Pop TV
Jana Koteska je ženska tisočerih talentov. Obvlada modne brvi, zdaj pa se bo lotila še osvajanja plesnega parketa.

Očarljiva rdečelaska Jana Koteska od nekdaj ne mara dolgčasa in ponavljajočih se, rutinskih stvari.

Je ženska gibanja, nenehnih novih izzivov, nagibov in projektov, ki jih tudi rada spravi v življenje. Ta nemirni duh, ima makedonske korenine, je podedovala po očetu, na katerega je zelo navezana in jo podpira tudi v najbolj težkih trenutkih, predvsem v hudi bolezni, s katero se je spopadla pred leti. Po mamini strani pa so ji vile rojenice v zibelko položile ustvarjalnost. Zato je skoraj ni stvari, ki se je Jana ne bi lotila. »Z veseljem se vržem v novotarije. Nikoli preveč ne razmišljam. Skočim in plavam, to je to,« je razkrila svoj modus operandi.

Osebni arhiv
Janina velika strast so potovanja. Kadar le utegne, se odpravi po svetu.

Povsod suverena

In ker prekipeva od energije, skorajda ni izziva, ki bi se ga ustrašila. Na modnih brveh – med drugim ima nepozabne spomine na čas, ki ga je preživela v Los Angelesu in je nosila kreacije slovitega Giorgia Armanija – je suverena in samozavestna. V hipu se spremeni v povsem drugo žensko. Prav tako uživa v stiliranju in pisanju svojega bloga.

Živi se samo enkrat

Življenje je prekratko, da bi ga jemali preresno, je prepričana Jana, ki je tudi strastna popotnica. Kadar le lahko, spakira svoje stvari in se odpravi na pot. Prepotovala je dobršen del sveta in načrtuje ga prepotovati še več. »Na potovanje sem nameravala ravno v času trajanja šova. Za zdaj sem to prestavila, a ne odpovedala,« je odločna. Samo lani je obiskala kar nekaj sanjskih destinacij, od Amerike in Evrope do Južne Afrike, kjer je posnela prekrasne fotografije in si nabrala nepozabne spomine. Ob tem namreč rada piše svoj blog, veseli jo tudi fotografiranje – veliko fotografij za objave na družbenih omrežjih posname kar sama in spoznavanje novih ljudi. In kar zadeva plesni šov: za začetek bo spoznala soplesalca, potem pa bo videla, kako se bodo stvari odvijale.

Osebni arhiv
Pred kamerami in fotoaparati je povsem suverena.

Osebni arhiv
Čeprav je zelo zaposlena, se je z veseljem lotila še najnovejšega izziva.