Brez dlake na jeziku

Raztrgal je Meghan: "Ko je srečala Harryja, je bila izkušena 35-letna ločenka ..."

R.T.
13. 2. 2019, 13.00
Posodobljeno: 13. 2. 2019, 13.52
Deli članek:

Potem ko je George Clooney posvaril, da bi lahko Meghan Markle doletela podobna usoda kot princeso Diano, se je oglasil novinar Piers Morgan.

Profimedia
Harry in Meghan

Pred dnevi se je v intervjuju hollywoodski igralec George Clooney postavil v bran vojvodinje Meghan Markle, češ, da jo mediji nenehno prikazujejo kot zlo, jo zasledujejo in napadajo. "Ona je noseča sedem mesecev, oni pa jo preganjajo in napadajo na enak način, kot so nekoč Diano, zgodovina se ponavlja."

"In videli smo, kako se to konča. Ne morem povedati, kako frustrirajoče je spremljati to: pišete hčerki pismo, ki je nato objavljen vsepovsod," je dejal Clooney in dodal, da je presenečen nad vsem, kar se dogaja. Ves svet ve, kako je končala princesa Diana: v razbitinah avtomobila v pariškem tunelu, kamor je vozilo, ki so ga preganjali paparaci, trčilo. O Meghan je Clooney začel govoriti, ker so se v javnosti znašli deli pisma, ki ga je avgusta lani Meghan pisala očetu Thomasu. 

Oster odgovor Clooneyjevemu pozivu pa je v komentarju za Daily Mail pripravil Piers Morgan, novinar in televizijski voditelj, ki dobro pozna zvezdniško medijsko sceno.

Zapisal je, da je Cloonejev poziv ironičen glede na to, da je pred dnevi Meghan organizirala pogovor njenih petih najboljših prijateljic za revijo People, v katerem so, kot je zapisal, "ubogega očeta z nožem zabodle v hrbet." Ob tem je spomnil na princeso Diano, ki sicer ni marala vdorov novinarjev v njeno življenje, je pa z veseljem prav v dogovoru z mediji javno obračunala z ljudmi, ki ji niso bili všeč. Morgan ob tem zapiše, da to ve, ker je bil sam eden od teh novinarjev, s katerimi se je dogovarjala. 

Morgan je nato izpostavil, da Clooney ne vidi povezave med uporabo medijev v svojo korist (za kariero, svoje podjetje, blagovno znamko) in tem, da mediji taisto osebo postavijo pod drobnogled oziroma o njej poročajo kritično. Piers nato doda, da zanj ta razlika obstaja in nadaljuje, da Meghan ob srečanju s princem Harryjem ni bila "naivna 19-letna devica, kot je bila Diana. Bila je 35-letna ločenka z uspešno igralsko kariero, ki je točno vedela, kaj hoče."

"Ujela je čednega, precej mlajšega princa, in zdaj uživa v spektakularno razkošnem življenju v palačah in služabnikih, ki spremljajo poroko v britansko kraljevo družino. Svetovno slavo in pozornost, ki pride s tem načinom življenja, je uživala z velikim veseljem," je zapisal Morgan. "In če je to življenje, o katerem je Meghan vedno sanjal, potem ji želim veliko sreče. Vendar pa ni primerjave med količino medijske pozornosti, ki jo dobi, in količino, ki jo je doživljala Diana," je prepričan Morgan. 

Profimedia
Zakonca Clooney sta bila povabljena na poroko Meghan Markle s princem Harryjem.

Clooneyja je spomnil, da največ negativnih novic o Meghan curlja v medije prav zahvaljujoč njeni družini, potem ko se jih je odrekla in ko je na poroki, polni zvezdniških imen, prisostvovala le njena mama in noben drug član družine. Ob tem je navedel še informacijo, da trije dolgoletni in dobri Harryjevi prijatelji, niso dobili povabila na zabavo po poroki, kjer so prostore zasedla predvsem zvezdniška imena in ne tesni prijatelji novopečenih zakoncev.

Morgan nato nadaljuje, da je Cloooney najverjetneje med poroko v cerkvi opazil nenavadno podobo, ko je med morjem znanih imen le ena bližnja oseba na strani neveste.  Morgan je tudi prepričan, da ni težava v medijih, ki o Meghan večinoma poročajo pozitivno, da pa je težava v njenem toksičnem odnosu z družino, ki se slabša iz dneva v dan. In če bi bil Clooney pravi prijatelj, bi ji kot "pravi prijatelji rekel, naj se z možem vkrca na letalu in se pomiri z bolehnim in starajočim se očetom - preden bo prepozno," je prepričan Morgan.