Ni skrivnost, da se pokojna princesa Diana za zidovi kraljeve palače ni najbolje počutila, zdaj pa je na dan prišlo tudi, s kom se še posebej ni želela srečevati na kraljevih hodnikih.

Na britanski televiziji so začeli predvajati serijo o članih britanske kraljeve družine, v njej pa je in še bo govor tudi o pokojni prinesi Diani, ki tudi po smrti ostaja izjemno priljubljena. V seriji bodo razkrili tudi to, da princesa Diana ni bila v dobrih odnosih s princeso Anne, edino hčerjo britanske kraljice Elizabete II. in princa Philipa, in da se je je izogibala v velikem loku. »Spominjam se, da je Diana velikokrat dejala, da če bo na dogodku tudi princesa Anne, nje ne bo tam,« je britanskim medijem zaupal novinar Jeremy Paxman.

princesa anna
Profimedia
Mornariška admiralka kraljevska princesa Anne ob svoji mami, vrhovni poveljnici britanskih oboroženih sil kraljici Elizabeti

ZAMERILA JI JE

Medtem ko je princesa Anne želela epidemijo aidsa reševati le z besedami, kar je počela odmaknjeno od ljudi, je princesa Diana potovala in se rokovala z obolelimi ter tako želela zmanjšati stigmo vseh tistih, ki so bili bitko s težko boleznijo. Diana in Anne sta si bili zelo različni in že zelo kmalu je bilo jasno, da se ne bosta nikoli ujeli. »Princesi Anne nikoli ni bilo všeč, kako je Diana razumela svoje kraljeve obveznosti in da je vedno izkoriščala pozornost kamer in medijev, da bi se promovirala. Anne je imela ves čas veliko bolj tradicionalen pristop h kraljevi monarhiji in takšen je bil tudi njen način opravljanja kraljevih dolžnosti,« je dodal novinar, ki pravi, da bo serija razkrila še veliko sočnih podrobnosti.

Premiera vojvodinje Meghan v Ascotu
Revija Zvezde
Princesi Anne nikoli ni bilo všeč, kako je Diana razumela svoje kraljeve obveznosti.