UPORNICA

Vojvodina Kate pravi: Ukinite instagram!

N.S.
7. 2. 2019, 20.42
Deli članek:

Vojvodinja Kate Middleton je presenetila javnost, ko je na nedavnem dogodku javno pozvala mlade, naj ne uporabljajo družbenih omrežij in se raje posvetijo drugim hobijem.

Profimedia
Slavna vojvodinja Kate odločno nasprotuje družbenim omrežjem!

Slavna vojvodinja Kate je pred dnevi obiskala eno od osnovnih šol v Londonu, saj v Veliki Britaniji poteka teden duševnega zdravja otrok.

V javnem nagovoru je opozorila na veliko problematiko zasvojenosti z družbenimi omrežji. »Dokazano je, kaj vse lahko mladi dosežejo in ustvarijo, če ugasnejo svoje mobilne telefone,« je priznala Kate, ki sicer kot članica kraljeve družine ne sme uporabljati družbenih omrežij, zato lahko iz prve roke pove, kaj pomeni, če nisi zasvojen s telefonom in družbenimi omrežji. »Menim, da prav zaradi telefonov otroci izgubljajo kreativnost. Želim opozoriti na to, da je treba pri mladih spodbujati njihovo strast do ustvarjanja, predvsem pa ljubezen do umetnosti,« je še povedala Kate, ki je priznala, da je tudi svojemu sinu, princu Georgeu vzbudila ljubezen do umetnosti, saj zelo rad riše in ustvarja pred domačim kaminom.

NEKATERI JO ŽE POSNEMAJO

Kate je javno podprla tudi nagrajena učiteljica Andria Zafirakou, ki je lani prejela nagrado za najboljšo učiteljico na svetu, vojvodinja pa je spoznala tudi 16-letnega dijaka Shaquilla, ki ji je na dogodku med drugim pokazal svoje odlične skice s svinčnikom, ki so rezultat tega, kaj je počel, ko je ugasnil telefon in si vzel premor od družbenih omrežij. »Želim si, da bi vsi otroci in mladostniki naredili premor od interneta in telefonov ter sami videli, kaj vse znajo ustvariti s pomočjo kreativnosti.«