4 dni praznovanja

Janja je poskrbela, da je vikend trajal do ponedeljkovega opoldneva

nn
5. 2. 2019, 13.51
Posodobljeno: 5. 2. 2019, 14.04
Deli članek:

Odgovorna urednica Radia Veseljak Janja Ulaga je praznovala 40. rojstni dan.

Radio Veseljak
Radijski sodelavci so Janjo v službi presenetili s Čuki, oni pa njo z opoldansko podoknico

Že dlje časa se je po prostorih Radia Veseljak 'šušljalo', da bo prvi februarski vikend pester, a da bo trajal vse do ponedeljkovega opoldneva, se ni nikomur zdelo realno, še najmanj odgovorni urednici in slavljenki Janji Ulaga.

A ko praznuje štirideset let tako prikupna in med sodelavci očitno zelo priljubljena 'šefica', se slavi štiri dni. Štajerka, znana po ognjene rdečih laseh, čudovitemu glasu, s katerim prebuja Veseljakove poslušalce med 6. in 10. uro zjutraj in navdušuje s petjem kot članica Dua Vedrina, je za svoj okrogli rojstni dan doživela številna presenečenja.

Radio Veseljak
Janja se je morala 'spopasti' tudi s polepljenim avtom.

Vse se je začelo na predvečer rojstnega dne, ko so se pri domači hiši v Laškem zbrali sorodniki, sosedje in znanci ter jo presenetili s postavljanjem mlaja. Da ta res stoji, je morala po tamkajšnji navadi, rokave zavihati tudi slavljenka, ki je med to svojo pridnostjo in zagnanostjo doživela še eno presenečenje, za katerega pravi, da ga res ni pričakovala. Pripeljala se je 'hupajoča' kolona vozil iz katerih so poskakali njeni sodelavci z radia in televizije Veseljak. S seboj so pripeljali Ansambel Petka, kot se za petek tudi spodobi in večer se je nadaljeval z dobro glasbo in plesom.

Ko je slavljenka že mislila, da si bo lahko privoščila nekaj spanca pred sobotno zabavo, so proti jutru na vrata hiše potrkali prijatelji, ki so ji pripravili 'kresno' jutro. Čeprav je Janja, tudi kot voditeljica dogodkov, navajena mnogih presenečenj ob tovrstnih rojstnih dnevih, pa so jo prijetno šokirali še številni. Od polepljenega avta do zanimivih karikatur in glasbenih obiskov. Na zabavi je igral Ansambel Banovšek, in bil je odličen, jih je pohvalila slavljenka, ki je z njimi tudi zapela. To pa je storila tudi z gosti presenečenja, Ansamblom Spev.

Radio Veseljak
Na zabavi je igral ansambel Banovšek in izredno navdušil.

Po treh dnevih praznovanja se je Janja odločila, da v ponedeljek počasti še celotno radijsko hišo na kar pa so bili pripravljeni tudi njeni sodelavci. Za še eno presenečenje so poskrbeli Čuki, ki so ji opoldne pod oknom uredništva zapeli in zaigrali podoknico ter prinesli velik šopek cvetja.

Kdaj se je to praznovanje zaključilo niso razkrili, a sodeč po prijateljstvu celotne ekipe in priljubljenosti Veseljakove šefice, kmalu zagotovo ne.

Radio Veseljak
Pri postavljanju mlaja se je zbrala velika druščina Janjinih domačih, sosedov in prijateljev.