NA SAMOSTOJNI POTI

Maja Keuc je razdrla zaroko

Eva Jandl
3. 2. 2019, 19.45
Deli članek:

Samska Maja Keuc je zelo produktivna, posvetila se je pisanju nove glasbe in dnevnika hvaležnosti, kar počne že od najstniških let.

Tibor Golob
Zapeljiva Maja je od lani samska.

Pevka Maja Keuc z umetniškim imenom Amaya se je že pred leti preselila na Švedsko, kjer je zelo uspešna pri ustvarjanju glasbe za tuje mednarodne zvezde, ob tem pa tudi sama veliko nastopa. Kot je Maja povedala za revijo Zvezde, je sicer sveže samska, saj se je s švedskim glasbenikom Jonahom Nilssonom, s katerim je bila zaročena, lani razšla.

Da je laže prebrodila pestro dogajanje na osebnem področju, se je Maja posvetila pisanju nove glasbe. Zaupala pa nam je, da je še nekaj, kar jo drži pokonci: pisanje dnevnika hvaležnosti, kar počne že od najstniških let. »Še vedno ga pišem in ga nikoli ne bom nehala. Zame je to zelo pomembno, ker je moje delo takšno, da me velikokrat vrže iz ravnotežja in se ga še zmeraj učim ujeti. Predvsem je pomembno, da vidim, kaj je realno breme, ki si ga lahko naenkrat naložim. Ker je moj um že po naravi zelo analitičen in pač vse čutim z veliko žlico, potrebujem aktivnost, ki me umiri. Moram pa reči, da mi beseda 'ne' gre že veliko bolje od rok, juhej!« je pojasnila Maja.

Osebni arhiv
Simpatična Maja Keuc verjame, da smo vsi vredni in lepi že po naravi.

»Vsi smo lepi!«

Maja se na družbenih omrežjih vse pogosteje pokaže tudi brez šminke. Kako je prišla do tega, da je tako sproščena in zadovoljna s seboj? »Uh, ne vem, morda je to posledica odraščanja! (smeh) Izredno rada eksperimentiram s šminko in modo, ker je tudi to neki način izražanja, vendar se nič manj slabo ne počutim brez šminke zavita v pulover. Grem čisto po občutku. Verjamem pa, da smo vsi vredni in lepi že po naravi. Tega se moramo zavedati in sami si določamo svojo vrednost, ki nato sije tudi navzven in je zame tista lepota, ki prevzame človeka.«

Osebni arhiv
Maja prihaja kar pogosto domov v Slovenijo, saj je v zimskem času na Švedskem mrzlo in mračno.