morski psi

Ana Vurcer januarja skočila v kopalke

Teja Pelko
1. 2. 2019, 06.40
Deli članek:

Ptujčanka Ana, ki tvori slovenski del priljubljene skupine Učiteljice, je spakirala kovčke in mrzlo beograjsko zimo zamenjala za poletje.

Bojan Dragojević
Glasbenica je prepričana, da se bo na Maldive kmalu vrnila.

Ana Vurcer je na Maldive odpotovala z zaročencem, glasbenikom Bojanom Dragojevićem.

»Sem precej zmrzljive sorte, zato, če je le priložnost, pozimi rada odpotujem kam na toplo. Ker na Maldivih še nisem bila in sem o teh čarobnih otokih slišala toliko lepih stvari, odločitev ni bila težka. Spakirala sem kopalke, natikače, knjige ter kremo za sončenje in se podala na še eno nepozabno avanturo,« je razkrila.

Na Maldivih so jo očarali rajske plaže, toplo in čisto morje, prekrasna narava ter prijetno podnebje, temperature čez dan ne presežejo 30 stopinj. »Popolnoma me je prevzela čudovita turkizno modra barva morja, v katerem živi več kot tisoč različnih vrst rib, želv in koral. Morski svet je neverjetno bogat, voda pa je tako čista, da v njej vidiš popolnoma vse. V vsakem trenutku je v vodi zraven tebe ogromno manjših ter večjih rib, tudi manjših morskih psov, ki plavajo in se ne zmenijo zate. Ko se potapljaš, se ti zdi, kot da si v velikem akvariju, polnem ribic,« navdušenja nad rajskim okoljem ni mogla skriti Vurcerjeva.

Bojan Dragojević
Za vse dni bivanja na Maldivih je najela kolo, ki je tudi edino prevozno sredstvo na otoku, ki ga je obiskala.

Srečala je morsko mrcino

Za oddih je izbrala največji maldivski otok, ki v dolžino meri 1,6 kilometra, v širino pa 400 metrov. Dneve je glasbenica preživljala na vročem soncu, veliko je plavala, se potapljala in opazovala čudoviti podmorski svet. Ob tem je na prvo mesto postavila lastno varnost. »Plavala sem samo do dovoljene globine. Le nekaj deset metrov od obale, kjer se barva morja spremeni v temnejšo modro, se namreč to tudi naglo poglobi in tam živijo prave morske zveri. Kopanje je dovoljeno do šeste ure zvečer, kasneje se ribe odpravijo na lov in lahko se zgodi, da se tudi kakšna večja 'mrcina' približa obali. Videla sem morske pse, ki so v dolžino merili tudi po več metrov, in priznam, da so se mi ob pogledu nanje zatresla kolena.«

Bojan Dragojević
Ana je Maldive obiskala z zaročencem Bojanom Dragojevićem. Ne izključuje možnosti, da bi se tam tudi poročila.

Tresla se je do doma

»Ta večer sem bila s kolesom na pomolu, ki je segal precej daleč od obale, in na obalo sem se vrnila peš, s kolesom zraven sebe, z mehkimi koleni. Niti pomisliti nisem hotela na to, da bi v nekem trenutku lahko s kolesom zgrešila rob pomola in padla v morje,« je priznala Ana. Na otoku je sicer tudi veliko tekla in brala knjige ter si tako dodobra napolnila baterije za novo sezono nastopov.

Ana pravi, da bi z lahkoto tam ostala še kakšen mesec dni.

Zvezdnica je bila nadvse očarana nad čudovito turkizno modro barvo morja.

Vurcerjeva je z Učiteljicami nastopala vse do konca decembra, januar pa je izkoristila za pobeg v tople kraje.