ADRENALINSKO

Jernej Tozon nikoli bo pozabil, kako je ušel snežnemu plazu

Eva Jandl
31. 1. 2019, 06.59
Deli članek:

Kljub snežnemu plazu, ki mu je pred tremi leti za las ubežal, ostaja Jernej Tozon strasten smučar.

Osebni arhiv
Jernej Tozon uživa v smuki.

Tudi letos se je pevec skupine Čuki Jernej Tozon z družbo odpravil na tradicionalno nekajdnevno smučanje, tokrat v Švico. »Sem zelo strasten smučar in s kolegom Alešem (Bartolom, pevcem skupine Mambo Kings) običajno že oktobra, še preden pade prvi sneg, smučava na ledenikih. On me je tudi spodbudil, da sem se pridružil temu 'klubu smučarjev', s katerim se vsako leto odpravim na daljše smučanje, torej za kakšen teden, v Avstrijo, Francijo ali pa, kot letos, v Švico. Vse te podvige organizirajo prijatelji, jaz se samo prepustim. Moram pa povedati, da smo Aleš, Igor in Jernej resni smučarji. Vstanemo zelo zgodaj zjutraj, zajtrkujemo in se odpravimo na smučišče, da smo med prvimi in da smučamo po 'rebrcih', sveže poteptani progi. Zvečer si po navadi sami pripravimo večerjo in takrat se zgodi tudi kakšen glasbeni podvig. Po navadi takrat dobimo ideje za nove pesmi,« pravi Jernej.

Osebni arhiv
Glasbeno-športna ekipa, ki je uživala na smučanju v Švici: Jernej Tozon, Igor Hribovšek, bivši hokejist Olimpije, Aleš Bartol, pevec skupine Mambo Kings, in DJ Koshi oziroma Jernej Košica.

»Vedno pa se na smučanju spomnim, kako sem pred tremi leti komaj ušel snežnemu plazu. Z Alešem sva mislila, da je že po naju, a nama je uspelo, da sva ušla. Vendar me to ni odvrnilo od tega, da ne bi več smučal.« Jernej še pravi, da rad smuča doma in v tujini, najpomembneje je, da je dobra družba. Če ima le en dan prosto, pa se odpravi na kakšno slovensko smučišče.

Osebni arhiv
Fantje so resni smučarji, saj vstajajo zgodaj zjutraj, da so že med prvimi na smučišču.

Praznoval 39. rojstni dan

Pred nekaj dnevi pa je Jernej praznoval svoj 39. rojstni dan. Simpatični pevec, za katerega se zdi, da mu leta nikakor ne pridejo do živega, je svoj rojstni dan pospremil z zabavnim sporočilom: »Hvala, mami. Hvala, oči. Za dan pred 39 leti in devetimi meseci.«

Osebni arhiv
Čez dan smučajo, zvečer pa kujejo nove pesmi.