Varnostni pas

Elizabeta se ni nič naučila iz moževe nesreče

R.T.
29. 1. 2019, 15.04
Posodobljeno: 29. 1. 2019, 15.09
Deli članek:

Le dva tedna po Philipovi prometni nesreči, so paparaci opazili, da se angleška kraljica še vedno ne priveže v avtomobilu.

Profimedia
Angleška kraljica Elizabeta

Pred dvema tednoma je britanski javnosti zastal dih, ko so naslovnice časopisov zapolnile novice o prometni nesreči princa Philipa. Z možakarjem je bilo vse v redu, malce slabše pa jo je odnesla 46-letna Emma Fairweather, sopotnica v drugem avtomobilu, ki je končala z zlomljenim zapestjem.

Princ se je žrtvi opravičil in za nesrečo okrivil zaslepljujoče sonce. "To križišče sem prevozil že mnogokrat, vem da je promet tam gost. Bil je svetel, sončen dan, ura je bila tri popoldan, sonce je bilo zelo nizko. Z drugimi vesedami, sonce je sijalo nizko nad glavno cesto. V normalnih pohojih, bi brez problema videl promet, a [zaradi sonca] sem avto spregledal. Zelo mi je žal, da je zaradi tega prišlo do posledic," je v pismu Fairweatherjevi zapisal plemič.

Profimedia
V nesreči je Emma Fairweather utrpela zlom zapestja.

Včeraj pa so paparaci opazili, da neodgovoren ni le princ pač pa tudi kraljica Elizabeta. V avtomobilu, sicer na zadnjih sedežih, je namreč sedela neprivezana.

Profimedia
Paparaci so opazili, da se kraljica med vožnjo ni pripela z varnostnim pasom.

Že prejšnji teden pa je za majhen škandal poskrbela informacija, da je kraljevi par od serviserjev zahteval, da jima izklopijo alarm, ki se v avtomobilu sproži, če ta zazna, da oseba ni pripeta z varnostnim pasom. Alarm sicer ni obvezen, je pa po britanski zakonodaji kaznivo voziti se brez pripetega varnostnega pasu.

Pravila za plemstvo očitno ne veljajo.