Aleš Valič

Sin Matic gre po njegovih stopinjah

Teja Pelko
29. 1. 2019, 20.30
Deli članek:

Kar nekaj potomcev naših igralcev je po svojih starših podedovalo igralski talent in se odločilo iti po njihovi poti.

M24/Marko Vavpotič
Aleš s sinom Maticem po premieri predstave.

To se je zgodilo tudi sinu igralca Aleša Valiča. Matic je trenutno študent četrtega letnika Akademije za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT), dobil pa je že tudi priložnost, da z očetom zaigra na odru profesionalnega gledališča.

POP TV
Aleš Valič v Norčijah v spalnicah igra hudomušnega moža v srednjih letih, kar je popolno nasprotje poslovneža Uroša Lekića, ki ga upodablja v seriji Reka ljubezni.

OD OČETA DO PROFESORJA

Skupaj namreč nastopata v komediji Norčije v spalnicah Gledališča Koper, tudi v njej pa igrata očeta in sina. Igranje z Maticem je Alešu v veselje. »Super je delati z njim. Oba Trevorja sta zelo v redu (vlogi namreč v alternaciji igrata Matic in Blaž Popovski – op. p.). Oba sta v četrtem letniku akademije, kar je lepa priložnost za oba, in v veselje mi je delati z njima,« je po premieri predstave razkril Valič. Nad tem, da si sin želi iti po njegovi poti, sicer ni bil pretirano navdušen. »Ko mi je Matic povedal, da bi rad bil igralec, me je predvsem zaskrbelo. Saj veste, kako je – ta poklic ni ravno z rožicami postlan, naporen je, veliko je treba pretrpeti. To je trnova pot tega poklica, ampak je bilo tako, da je kar vztrajal in vztrajal in zdaj je na tej poti,« je dejal Aleš. Matic namreč ni od nekdaj kazal zanimanja za ta poklic, je pa hodil gledat njegove predstave. Aleš pa hodi gledat sinove študentske. Legendarni igralec tudi uči na akademiji, zdaj v četrtem letniku pa je postal njegov profesor. Na naše vprašanje, ali je do njega kaj bolj strog kot do ostalih, pa nam je v smehu odvrnil: »Ne vem. To morate pa njega vprašati.«