prevara

Jan Plestenjak popolnoma izgubil živce. Bo šel v tožbo?

K.M.
30. 1. 2019, 06.58
Deli članek:

Pretekli vikend se je na spletu pojavil zapis, ki je popolnoma iz tira vrgel najuspešnejšega slovenskega glasbenika Jana Plestenjaka, saj o njem širi popolne laži.

Marko Vavpotič, M24.si
Podobo priljubljenega glasbenika so izkoristili v slabe in lažne namene.

Ali se bo glasbenik odločil za pravno pomoč, še ni znano, saj je spletna stran, ki je objavila članek, registrirana v tujini, na njej pa najdemo članke v slovenskem, nemškem in angleškem jeziku. Bizarno? Pa še kako!

Na spletu se je namreč pojavil lažen zapis o tem, da naj bi slovenski glasbenik Jan Plestenjak za javno televizijo spregovoril o svojih težavah.

Glasbenik se v omenjenem članku razgovori o tem, kako je doživel bankrot in kako se je po njem tudi finančno pobral, zdaj pa naj bi želel pomagati Slovencem. »Jan Plestenjak v oddaji Dobro jutro v živo razkrije, kako si je opomogel od dramatičnega bankrota,« je del zapisa, ki pa ga je Plestenjak na družbenem omrežju javno in ostro zanikal.

»Očitno lahko vsak napiše, karkoli hoče, uporabi znana imena, poleg mene še Denisa Avdića ..., da pridobi pozornost in zavaja naivne ljudi, da bi vlagali denar v neke prevare ..., ali pač samo zbira klike. Facebook pa 'pokasira' denar za promoviranje laži in ne preveri vsebine,« je Jan zapisal na facebooku. »Dobrodošli v 'Svobodnem svetu'! Naj***l pa ne bo itak nihče – razen par naivnežev. Kam plujemo, dragi moji?« se še sprašuje ogorčen Jan, ki vse opozarja, da gre za popolne laži, in ljudem svetuje, naj ne verjamejo prevarantskim spletnim stranem.