Laži in natolcevanja

Časnik je moral zaradi »Melanijine skrivnosti« izkašljati precejšnjo vsoto denarja

S.R.
26. 1. 2019, 17.15
Posodobljeno: 26. 1. 2019, 17.20
Deli članek:

Britanski časnik se je zaradi članka o Melanii Trump znašel na prepihu.

Profimedia
Melania ne bo mirno spremljala, ko si mediji o njej izmišljajo laži.

Pri časniku Daily Telegraph so se »iskreno« opravičili za nedavno objavljen članek o Melanii Trump, plačati pa so morali tudi »zajetno odškodnino,« poroča britanski BBC. Razlog za opravičilo in odškodnino je prejšnji teden objavljen naslovni članek v njihovi sobotni prilogi, ki je nosil pomenljiv naslov »Melanijina skrivnost.« 

Članek je bil namreč poln laži. V članku je bilo med drugim navedeno, da je imela Melania, preden je spoznala današnjega predsednika ZDA, na svoji poklicni poti manekenke velike težave ter da je na večer ameriških volitev točila solze. Po navedbah njene tiskovne predstavnice Melania ne bo ignorirala laži, ki jih o njej pišejo mediji. Pri časniku so se strinjali, da teh navedb v članek ne bi smeli vključiti, in hkrati sporočili, da bodo pokrili tudi vse stroške postopka. 

Sporne navedbe 

V današnjem članku so zapisali, da je bila Melania »uspešna profesionalna manekenka že preden je spoznala svojega bodočega soproga in da si je delo na področju manekenstva poiskala brez njegove pomoči.« Priznali so tudi, da je bilo v spornem članku zmotno navedeno, »da so se njeni starši in sestra v New York preselili leta 2005, in sicer da bi živeli v zgradbah v lasti Donalda Trumpa.« Dodali so tudi, še poroča BBC, da Melanijin oče ni »strašen človek« in da ne vrši pritiska na družino, kot je bilo zmotno navedeno v spornem članku.

Pri časniku prav tako priznavajo, da Melania univerzitetnega študija arhitekture in dizajna ni opustila zato, ker bi naletela na pretežek izpit, temveč zato, ker se je posvetila karieri profesionalne manekenke. »Melania ne bo mirno trpela, ko si ljudje in mediji v boju po višjih ratingih in boljši prodaji naslovnic izmišljajo laži in navajajo lažne trditve,« je še dejala njena tiskovna predstavnica.