Zimska rekreacija

FOTO: Znanim se od višine zvrti, a v tem zelo uživajo

Andreja Comino
25. 1. 2019, 07.00
Deli članek:

Že dolgo Slovenci veljamo za narod gornikov in hribolazcev. Če je le vreme primerno, se podamo navkreber. Včasih velja pravilo, da bolj ko je naporen vzpon, večji je izziv. Med ljubitelji hribov in narave je tudi veliko znanih obrazov.

Osebni arhiv
Gregor Trebušak si je obljubil, da bo letos več časa namenil rekreaciji.

Skoraj ni Slovenca, ki v svoji omari z obutvijo ne bi imel pohodnih čevljev. Nahrbtnik pa je zadeva, ki pride prav za najrazličnejše dejavnosti. Tudi nekateri znani Slovenci so že v januarskih dneh takole uživali v prekrasnih razgledih.

Široko nasmejan

osebni arhiv
Franc Pestotnik Podokničar ima zelo rad naravo in hribe.

Mojster smeha Franc Pestotnik Podokničar ne skriva, kako uživa, ko se gre spotit v naravo. Vsako priložnost izkoristi za izlet, najraje nekam med vršace. Tudi tam ga dobra volja zlepa ne zapusti. V dolino pa se vrne s prazno glavo problemov in polno idej ter šaljivih domislic za nove nastope.

Šel na Nanos in ni padel na nos

Voditelja Gregorja Trebušaka smo vajeni v elegantnih oblekah, malo manj pa nam je znana njegova divja in športna plat, ki jo vse bolj rad doživlja. Prvi prosti konec tedna v tem letu je izkoristil za to, da se je povzpel na Nanos. Baje je bilo enkratno opazovati, kako mu ves svet leži pod nogami, in izkušnjo priporoča vsakomur.

Minimalna nadmorska višina

Osebni arhiv
Mlena Novak bolj kot hribe obožuje morje.

Videti je, kot da je športna voditeljica Milena Novak nekje v hribih, vendar se ji ni bilo treba veliko vzpenjati, ker je šla samo na sprehod ob italijanski obali v bližini Trsta. Milena je v lepem sončnem dnevu raje kot v hribih uživala ob morju, tisti pravi alpinistični podvigi pa še pridejo.

Zleze povsod, kamor lahko

Osebni arhiv
Pisatelj Ivan Sivec je osvojil številne vrhove doma in po svetu.

Najbolj priljubljen mladinski pisatelj Ivan Sivec in avtor mnogih narodnozabavnih uspešnic že desetletja obožuje hribe. Najbolj pa je bil vesel, ko je lahko po bolezni spet obul gojzarje in šel novim dogodivščinam naproti.