Žiga Deršek

Tudi vrtenje kuhalnice mu gre odlično od rok

Teja Pelko
22. 1. 2019, 21.20
Deli članek:

Priljubljeni radijski voditelj in pevec se ne znajde izvrstno samo za mikrofonom, ampak tudi za štedilnikom.

Urška Strmšek
Žigi kuharska oprava zelo lepo pristaja.

Žiga Deršek je velik ljubitelj kuhanja, predvsem pripravljanja sladkih dobrot.

S to strastjo se je očitno rodil, saj je že kot majhen deček želel pomagati babici pri pripravi kosila.

»Ko sem bil še čisto majhen in sem čakal mami, da pride iz službe, sem babici ob kuhanju kosila razstavil vse lonce, krožnike, pribor ... Vse, kar sem dobil za uporabo, je bilo nekaj vode in kocka za kuhanje. To je bilo dovolj, da sem bil takrat srečen do neba. Kasneje, ko sem rastel, sem tudi rad pomagal v kuhinji – marsikaj mi je tudi odlično uspelo ... razen pomivanja posode. Tega pa še danes ne obvladam …« nam je zaupal Žiga.

Njegova specialiteta so poleg vmešanih jajčk s slanino, čebulo in ocvirki domači široki rezanci s popečenimi gamberi, ki jih okuha v paradižnikovi omaki, ki ji doda še začimbe, črne olive in deciliter belega vina. Od sladkih dobrot pa mu je nazadnje dobro uspela sacher torta, ki je tudi njegova najljubša sladica. Naroči si jo povsod, kjer jo vidi, in potem ugotavlja, kje mu je bila najboljša. Na naše vprašanje, ali kdaj s hrano razveseli tudi svojo lepšo polovico, pa nam je odvrnil: »Seveda! Bi bil pa res zanič partner, če tega ne bi naredil, ko pa se že včasih pred njo kar preveč pohvalim, ko mi kaj dobro uspe.«

Da bi svoje kuharsko znanje in mojstrovine delil z javnostjo v okviru šova, kot je denimo MasterChef Slovenija, pa – vsaj za zdaj – še ne razmišlja. »Za zdaj bom za javnost 'skuhal' samo skladbo Sto trenutkov in videospot zanjo. Predstavil ju bom na valentinovo. V tem trenutku mi je pomembnejša glasba, iskanje ustreznega stila in snemanje videospota, tako da bi verjetno povabilo v oddajo prijazno zavrnil. Predvidevam tudi, da se ne bi odrezal najbolje, ker imam rad, medtem ko kuham, mir. V kuhinji se sicer znam »obrniti«, ampak ne pod dodatnim pritiskom ... Mogoče pa enkrat, nikoli ne reci nikoli,« pušča odprta vrata Žiga.

Urška Strmšek
Radijski voditelj in pevec je spet rjavolasec.