TArča modnih kritik

Pomečkana Meghan Markle razburila Scotta Henshalla

Sonči Nered Čebašek
21. 1. 2019, 20.15
Deli članek:

Doslej je bila soproga britanskega princa Harryja Meghan Markle tarča hudih modnih kritik le dvakrat. Razlog je bil vedno isti: predrage obleke.

Profimedia
Meghan prejšnji teden v izjemni kreaciji, ki jo je drago plačala – a je zaradi pomečkanosti izpadla neurejena.

Zdaj je razlog za kritike na vojvodinjin račun povsem drugačen. Edino, kar je ostalo enako kot doslej, je primerjava s svakinjo, vojvodinjo Cambriško Kate Middleton. Pa osvežimo spomin.

Julij 2018

Dva meseca po poroki je na račun garderobe Meghan Markle počilo prvič. Takrat se je na proslavitvi stote obletnice britanskih letalskih sil pojavila v tri tisoč evrov vredni obleki modne hiše Dior, za še enkrat toliko denarja pa je imela na sebi modnih dodatkov. A Diorju so v nekaj tednih sledile še prestižne znamke Fendi, Prada, Givenchy in druge. Takrat je modna strokovnjakinja Katie Nicholl ocenila, da je Meghan od zaroke s princem oktobra 2017 do poletja 2018 porabila skoraj milijon evrov, kar je bilo ocenjeno za preveč potratno. Takrat so se tudi pojavila namigovanja, naj se Meghan zgleduje po ženi princa Williama, ki je vedno urejena kot iz škatlice, a v veliko cenejših kreacijah, in je s svojo varčnostjo dober zgled davkoplačevalcev, na katerih račun gredo oblačila članov kraljeve družine.

Januar  2019 – prvič

Ko so se konec leta 2018 vlekle črte pod različnimi obračuni, je bil eden izmed njih tudi vsota denarja, ki so jo za oblačila v preteklem letu namenile aristokratinje. Ugledni modni strokovnjaki so tako primerjali stile članic iz različnih kraljevih družin: britanske, španske, danske, švedske, norveške in nizozemske.

Absolutna zmagovalka je bila Meghan Markle, ki je lani za garderobo zapravila najmanj 900.000 tisoč evrov, sledi ji danska princesa Mary s pol milijona, Kate Middleton pa je pristala na »komaj« tristo tisoč evrov. Očitki na račun Meghan so bili seveda enaki kot poleti.

Januar 2019 – drugič

Zdaj pa se je oglasil eden največjih britanskih modnih gurujev, zvezda neštetih modnih tednov, nekdanji direktor prestižne modne hiše Mulberry ter priznan modni novinar in oblikovalec Scott Henshall. Meghan guru prizna, da se sicer oblači v modne kose, ki ji pristajajo in so tudi sicer primerni njenemu stanu, vendar ji očita, da se ni niti malo podučila o materialih, iz katerih so oblačila narejena, in so zato ta pogosto videti povsem pomečkana in neprimerna za predstavnico kraljeve družine. H kritikam je Scotta  spodbudil Meghanin javni nastop prejšnji teden, ko se je pojavila v čudovitem, tri tisoč evrov vrednem plašču znamke Oscar de la Renta – a povsem pomečkanem. 

Profimedia
Modni guru Scott Meghan ni le kritiziral, dal ji je tudi nekaj uporabnih nasvetov.

Scott je Meghan javno podal nekaj nasvetov o mešanju tkanin z nitmi iz drugih materialov, ki blago, celo lan in svilo, naredijo gladko in odporno na mečkanje. Kot idealen primer poznavalke vedno zglajene garderobe pa je Scott navedel Kate Middleton, ki s prefinjenim vpletanjem volnenih niti še nikoli ni omogočila svojim toaletam, da ne bi bile v najlepši možni podobi.