Izbor

Veseljakovi poslušalci izbrali najboljši skladbi leta 2018

N.N.
21. 1. 2019, 07.43
Posodobljeno: 21. 1. 2019, 07.47
Deli članek:

Radio Veseljak vsako leto s pomočjo poslušalcev izbere najboljši skladbi preteklega. Letna lestvica, ki sestavlja tedenske zmagovalne pesmi najaktualnejše lestvice Veseli vrtiljak, je pretekli teden na glasovanje postavila vse zmagovalce lanskega leta, izmed katerih so poslušalci izbrali najboljši dve.

Veseljak
Zmagovalci letne lestvice Veseli vrtiljak 2018

Izbira je bila pestra tako na listi 25 narodnozabavnih predlogov, kot na listi 28 zabavnih. Narodnozabavna pesem, ki je dobila največje število glasov je postala polka Ansambla Klateži z naslovom Letiva. Klateži Gregor, Jure, Andraž ter avtor omenjene polke Nejc, so s skladbo prepričali že na lanskoletnem festivalu Števerjan 2018 in osvojili tretje mesto. Fantje se te dni pripravljajo na razprodani koncert v domači Novi Cerkvi, ki bo 20. januarja.

Veseljak
Vrstni red po glasovih

Zabavna skladba, ki se je uvrstila na najvišje mesto pa je skladba Monika, katere izvajalci so Skupina Calypso. Bend za žur, ko si radi rečejo Calypsoti, lahko srečamo na številnih odrih po vseh Sloveniji. Ustvarjajo že od leta 2000 in brez skrbi lahko rečemo in jim želimo, da ostanejo skupaj še mnogo let.

Radio Veseljak se poslušalcem v imenu vseh kandidatov letne lestvice Veseli vrtiljak 2018 zahvaljuje za glasove in hkrati vabi, da glasujete že za nove tedenske kandidate tretjega tedna letošnjega leta. To lahko storite s klikom na veseljak.si, kjer lahko - med drugim tudi o aktualnih izvajalcih - izveste še kaj več.