Uživa v vožnji

Le dva dni po trku 97-letni princ Philip spet za volanom

G.G.
19. 1. 2019, 20.07
Posodobljeno: 19. 1. 2019, 20.12
Deli članek:

Edinburški princ Philip velja za precej trmastega. V četrtek je povzročil prometno nesrečo, danes pa so ga že videli na cesti.

Profimedia
Priče trdijo, da kraljica ni uporabljala varnostnega pasu.

Oprezujoči fotografi tabloida Daily Mail so ga ujeli, kako šofira novega land roverja v bližini kraljevega posestva Sandringham v Norfolku. Za nameček princ ni bil niti pripet z varnostnim pasom.

Philip je prometno nesrečo povzročil v četrtek pozno popoldne v bližini kraljevega posestva. Odnesel jo je brez prask, slabše pa sta jo odnesli ženski, ki sta bili v drugem avtomobilu, znamke Kia. Ena si je zlomila kolk, druga pa poškodovala koleno.

Princ trdi, da ga je oslepilo sonce in ni videl mimo vozeče kie, ki se je z nekaj manj kot sto kilometri na uro bočno zaletela v njegovega terenca.

Fotografi so v četrtek za volanom terenca ujeli tudi kraljico Elizabeto II., ki ni bila pripeta z varnostnim pasom.

Profimedia
Princ Philip je povzročil prometno nesrečo.

Princ gre po svoje

Princ Philip se je v zadnjih mesecih rad izmuznil spremljevalcem. V hlevih je naročil, naj mu zaprežejo kočijo, in se sam vozil po posestvu. Če se mu ni uspelo izmuzniti, pa je pristal na dve osebni stražarki, usposobljeni za upravljanje konjev, ki sta morali sedeti na zadnjih sedežih.

Tudi zaradi vožnje avtomobila so imeli s princem že več sporov, najhujšega lani, ko se je le nekaj tednov po hudi operaciji ledvic, ko bi moral biti še v domači zdravniški oskrbi, sam na skrivaj pripeljal na konjske dirke v Ascot.

Profimedia
Kraljica mora pač nekoliko potrpeti, ker je oblegajo fotografi.