Marljiva

Nuška je bila zlata maturantka

T. P.
19. 1. 2019, 19.20
Deli članek:

Da se lahko Nuška pohvali z zares zavidanja vrednim glasom, vemo, nismo pa vedeli, da se lahko tudi s takšnim uspehom v srednji šoli.

Mediaspeed.net
Nuška Drašček Rojko.

Pevka Nuška Drašček Rojko je obiskovala I. gimnazijo v Celju, in čeprav bo letos od njene mature minilo že 20 let, je s svojim imenom tam še vedno prisotna.To je razkrila kar Nuška sama, in sicer s posnetkom, ki je nastal v soboto, ko so se z nekdanjimi sošolci sestali v prostorih šole. V enem od teh je namreč v objektiv zajela seznam z zlatimi maturanti, na katerem je pod letnico 1999 zapisano tudi njeno ime, kar pomeni, da je zvezdnica maturo opravila s prav vsemi možnimi točkami, kar je res zavidanja vreden uspeh.

Facebook
Nuška je ob obletnici spet sedla v šolsko klop.

Draščkova ima na gimnazijo zelo lepe spomine. »Včerajšnja obletnica mature je bila krasna … v srednji šoli sem uživala (no, če odštejem noro zgodnje vstajanje … med 4.30 in 5. uro). Ko smo se včeraj sprehajali po prenovljenih hodnikih in učilnicah, sem se spomnila pouka, profesorjev, debat s sošolci, priprav na Top classic …« je zapisala v svoji objavi na facebooku, pod fotografijami prenovljenih prostorov in poznejšega druženja z nekdanjimi sošolci. 

Po srednji šoli se je Nuška vpisala na fakulteto za družbene vede v Ljubljani (smer mednarodni odnosi), kjer je diplomirala leta 2005. Leta 2009 se je vpisala na ljubljansko akademijo za glasbo in leta 2016 na oddelku za petje končala magistrski študij. Septembra 2017 so ji na Univerzi v Ljubljani podelili še priznanje za umetniške dosežke, kar je na umetniškem področju ekvivalent znanstvenemu doktoratu.

Facebook
Na seznamu zlatih maturantov je tudi pevkino ime.