Enaintridesetletnik ni pokazal le svojih štirinožnih prijateljev, ribiških in čebelarskih veščin ter svojega natreniranega telesa, temveč tudi novo dekle, devetindvajsetletno francosko finančno strokovnjakinjo Alizee Thevenet. Med nežnim spolom je malce završalo obžalovanje, sploh ker je James razkril, da sta v zvezi že skoraj pol leta. Kot brat prinčeve žene Kate in  Pippe, ki je poročena z enim od najbogatejših Britancev, seveda velja za zelo zaželenega ženina.

Vprašanja

Ob objavi fotografij in izčrpnega opisa vsega, kar James počne, in celo fotografij z zadnjega dopusta, kjer se je njemu in njegovi razširjeni družini pridružila tudi nova partnerica, so se pojavila nešteta ugibanja, kaj je možakarja vendar vodilo, da je zdaj, ko je oddan, pokazal vse svoje kvalitete. Smiselno bi jih bi bilo prej, ko je bil še na trgu samcev.

1 james
Profimedia
James je bil, še preden je postal del kraljeve družine, med dekleti zelo priljubljen.

A včeraj je postalo jasno, čemu so fotografije služile. So namreč del terapije, v kateri si kraljevi svak izgrajuje samopodobo. Prav s tem namenom je tudi javno priznal, kako že več let bije hudo bitko z depresijo.

Iskrena izpoved

James je priznal, da mu je v življenju sicer vse od rojstva lepo, da nikoli ni občutil niti najmanjšega pomanjkanja na kateremkoli področju, ima ljubeča starša, čudoviti sestri … »Splošno mnenje, da človeka v depresijo pripeljejo težave, očitno ne drži. Vse je bilo v najlepšem redu, niti žalosten nisem bil, kot bi šlo za nekakšen rak uma,« je povedal. Iskreno je tudi opisal, kako ni občutil nobenih čustev, nobenega veselja ali navdušenja, vse se mu je zdelo kot tavanje brez smeri v trdi temi.

4 james
Profimedia
Zadnji posnetek Jamesa Middletona 14. januarja, ko je nehal skrivati svojo bolezen in jo javno priznal.
»Tako daleč, da bi razmišljal o samomoru, me bolezen na srečo ni pripeljala, popolnoma jasno pa mi je bilo, da v stanju, v kakršnem sem bil, nikakor ne morem živeti. Počutil sem se kot največja zguba na svetu, popolnoma nevreden in zato izoliran od vseh,« je še dejal. Ko je spoznal, da tako ne more živeti in da je pripravljen sprejeti pomoč, se mu je vse obrnilo na bolje. Strokovnjaki so mu razložili tako bolezen kot strategije, ki mu pomagajo pri njenem premagovanju. V borbi mu ob strani od vseh začetkov stoji tudi vsa družina, ki je bila na njegovo prošnjo o bolezni tiho, sam pa je zdaj o njej javno spregovoril tudi zato, da s svojo izkušnjo pomaga mnogim, ki v depresiji molče trpijo, kot je on.