Čeprav bo britanska kraljica Elizabeta II. kmalu praznovala svoj 92. rojstni dan in še naprej vlada kot monarhinja, se na Otoku veliko govori o spremembah na dvoru.

Potem ko se je princ Philip že upokojil, obstaja velika možnost, da se mu bo kmalu pridružila tudi britanska kraljica Elizabeta II., vsaj tako pravijo ugledni poznavalci britanskega dvora. Ko se to zgodi, bo kraljevi prestol zasedel princ Charles, kar bo povzročilo tudi nekaj sprememb v nazivih ostalih družinskih članov.

ODLOČAL BO CHARLES

Glavno besedo pri vseh spremembah bo imel kot kralj seveda princ Charles, in če je verjeti napovedim kraljevih strokovnjakov, naj bi nova naziva dobila tudi njegov sin princ William in Kate Middleton. Če je njun uradni naziv trenutno vojvoda in vojvodinja Cambriška, naj bi se ta spremenil v princ in princesa Walesa. Ta naziv je Charlesu pripadal od leta 1958, ko je postal 21. oseba s tem nazivom. Ker ima kraljeva družina že od nekdaj zelo rada tradicijo, bo ta naziv po vsej verjetnosti pripadel princu Williamu, ki je drugi v vrsti za nasledstvo za kraljevi prestol za svojo babico kraljico Elizabeto II.

Meghan 3
Profimedia
Bosta nov naziv dobila tudi princ Harry in Meghan?

WILLIAM BO KRALJ

Čeprav bo prvi v vrsti na kraljičin prestol sedel princ Charles, ki bo postal novi kralj, se po javnomnenjskih raziskavah britansko ljudstvo vseeno bolj veseli dneva, ko bo kraljevi prestol zasedel priljubljeni princ William. Vse je torej odvisno od starosti, zdravja in počutja njegovega očeta Charlesa, saj glede na to, da je že zdaj zelo star, ni znano, koliko časa bo sploh kralj.